fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Exercițiu tactic de amploare al ISU Hunedoara, în Deva și Șoimuș, pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de un cutremur puternic

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara informează că joi, 25 mai, va organiza, un exercițiu tactic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de cutremur.

La exercițiu, care va avea loc începând cu ora 08:30 în localitatățile Șoimuș și Deva, vor participa toate subunitățile I.S.U. Hunedoara, dar și echipe din celelalte instituții care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, cu rol în asigurarea măsurilor urgente în cazul producerii unor astfel de dezastre naturale.

Acțiunile salvatorilor se vor desfășura pe durata a mai multor ore și vor consta în simularea în timp real a unor situații care s-ar putea produce post seism și care necesită, printre altele, deplasarea și intervenția echipajelor de salvatori, a mijloacelor tehnice de căutare/salvare și a autospecialelor, fiind folosite semnalele acustice și luminoase. De asemenea, pentru salvare cu suport aero, la acest exercițiu va acționa și un elicopter SMURD.

În eventualitatea creării unui disconfort în spațiul public, vă asigurăm că astfel de exerciții permit pompierilor să se pregătescă pentru a răspunde eficient și rapid în cazul unor situații de urgență reale.

Comunicat de presă ISU Hunedoara.

Foto ilustrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *