fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Directorul Apele Române Mureș, prezent la barajul de la Mintia, în urma încetării contractului de mentenanță a obiectivului

Directorul Apele Române Mureș, Sorin Vlad, a fost prezent ieri la barajul de la Mintia, obiectiv care este în proprietatea firmei Mass Global Energy Rom, ce a cumpărat Termocentrala Mintia. Vizita a venit ca urmare a articolelor apărute în spațiul public, cu privire la pericolul apărut în urma încetării contractului de mentenanță pe care societatea îl avea cu firma Energetica Tour.

„În urma articolele apărute în spațiul public, conform cărora există un pericol iminent la termocentrala Mintia și la localitățile din jurul ei în urma încetării contractului de mentenanță a barajului de pe râul Mureș, vă comunicăm că o echipa formată din directorul Apele Române Mureș, ing. Sorin Vlad, inspectori în gospodărirea apelor cât și conducerea și specialiști de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Hunedoara , director Dna ing. Aura Lasconi au constatat următoarele:

  • există personal deservent din partea instituție deținătoare;
  • Sistemul de Gospodărire a Apelor #Hunedoara verifică aplicarea măsurilor de către proprietar;
  • Monitorizăm nivelul apei la barajul Mintia;
  • Asigurăm colaborarea dispecerului S.G.A. Hunedoara cu personalul deservent în ce privește schimbul de date hidro-metrorologice;
  • Verificăm înregistrările din registrele de tură până la definitivarea contractului cu firma de mentenanță;
  • Activitatea de monitorizare se realizează conform Planului de măsuri pentru gestionarea stării potențial generatoare de situații de urgență ca urmare a încheierii activității de supraveghere și mentenanță a barajului Mintia de pe râul Mureș. Planul de măsuri a fost adoptat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara în data de 25.09.2023, prin Hotărârea nr. 42 cu aceeași dată”, se arată într-o informare a Apelor Române Mureș.

blank

Printr-un comunicat de presă, societatea Mass Global Energy Rom anunța că asigură mentenanța obiectivelor cu personal propriu, până în momentul în care va fi semnat noul contract.

„Am început demersurile necesare în vederea continuării activității de monitorizare, intreținere și funcționare în siguranță a barajului Mintia de pe râul Mureș.
De asemenea, avem în vedere supravegherea iazului de sedimente din Bejan și intreținerea în siguranță a haldei de steril de pe malul drept al râului Mureș.
Aceste operațiuni, momentan, se desfășoară cu personalul propriu al societății MASS GLOBAL ENERGY ROM SRL, urmând ca, în următoarea perioadă de timp, să fie încheiat un contract de prestări servicii cu o companie de specialitate cu care suntem în negocieri.

1 thought on “Directorul Apele Române Mureș, prezent la barajul de la Mintia, în urma încetării contractului de mentenanță a obiectivului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *