fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

CSM Deva are o nouă secție, destinată persoanelor cu dizabilități. Printre sportivii legitimați se numără și Cristina Deac, singura jucătoare din România cu performanțe la nivel internațional la tenis paralimpic

CSM Deva s-a mărit, prin înființarea unei noi secții. Este vorba despre secția destinată sportivilor cu dizabilități, care va funcționa alături de celelalte patru existente, respectiv atletism, dans sportiv, fotbal și handbal. Astfel, CSM Deva devine, după CSM București, primul club sportiv municipal din țară în cadrul căruia funcționează o secție pentru sportivii cu dizabilități, care este coordonată de către Laura Moț, fostă vicecampioană națională la tenis.

Potrivit CSM Deva, în momentul de față există, în cadrul secției, grupa de tenis paralimpic urmând ca, începând cu anul viitor să fie afiliate și alte ramuri sportive. Printre sportivii legitimați la cea mai nouă secție de la CSM Deva se numără și Cristina Deac, singura jucătoare din România cu performanțe la nivel internațional la tenis paralimpic.

„Am 36 de ani și practic tenisul de șase ani. În momentul de față sunt pe locul 102 în ierarhia ITF, însă în acest an am fost și pe locul 79. Îmi doresc ca, de anul viitor, când voi reveni în concursuri, să urc în clasament”, a declarat Cristina Deac, sportivă legitimată la CSM Deva.

De altfel, evoluțiile Cristinei au fost acelea care au determinat înființarea acestei secții, la inițiativa primarului Florin Oancea, demersurile începând în luna august a acestui an și fiind finalizate într-un timp extrem de scurt.

„Povestea Cristinei Deac este inspirațională și m-a motivat să lupt pentru a înființa, în cadrul CSM Deva, secția pentru sportivii cu dizabilități. Ca jucător amator de tenis, știu cât este de greu acest sport și, cu atât mai mult, admir efortul supraomenesc pe care un sportiv în scaun rulant îl face pentru a juca tenis de performanță. Cristina este un model, nu doar pentru persoanele cu dizabilități, ci și pentru fiecare dintre noi. Pentru a sprijini cât mai mult acești sportivi deosebiți și pentru a atrage cât mai multe persoane cu dizabilități către sport, în perioada imediat următoare, secția CSM pentru sportivii cu dizabilități, prima de acest fel a unui club sportiv municipal din țară, după CSM București, va deveni funcțională. Îi mulțumesc Cristinei că ne face onoarea să fie legitimată la clubul nostru și îi doresc mult succes în activitatea competițională”, spunea, în urmă cu trei luni, primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Tot pentru anul viitor sunt prevăzute a deveni funcționale, în cadrul CSM Deva, alte minim zece secții.

blank blank blank blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *