fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Criminala de la Medicină, care a ucis un om și l-a tranșat, eliberată după 13 ani de închisoare. Partenerul ei de crimă, hunedoreanul Sergiu Florea, este încă după gratii

Criminală de la Medicină, care a îngrozit o țară întreagă, în anul 2009, după ce, împreună cu iubitul său de la aceea vreme, au ucis și au tranșat un om, la Timișoara, a fost eliberată din pușcărie. Magistrații Judecătoriei Gheral au decis că tânăra Carmen Bejan, actuală Șatran, și-a ispășit pedeapsa. Ea avea de executat 19 ani și opt luni, dar a făcut doar 13 ani de închisoare.

„Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată şi în consecinţă: Dispune liberarea condiţionată a persoanei private de libertate SATRAN CARMEN, condamnat la pedeapsa de 19 ani şi 8 luni închisoare prin sentinţa penală nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data rămânerii definitive a sentinţei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului, din care, suma de 340 lei reprezentând onorar pentru avocatul din oficiu, avocat Bozeşan Maria se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei, Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”, a fost hotărârea judecătorilor.

Decizia a fost dată în urmă cu o lună, iar tânăra a fost eliberată din închisoare, după ce nimeni nu a făcut contestație.

În luna august 2022, și hunedoreanul Sergiu Florea, cu domiciliul în Baia de Criș, a încercat să scape de închisoare. În cazul lui, magistrații Judecătoriei Vaslui, au decis că nu poate fi liberat condiționat. Mai mult, următoarea cerere de liberare condiționată poate fi depusă doar după nouă luni de la data la care a rămas definitivă hotărârea, respectiv 26.08.2022. Astfel, abia din data de 28.05.2023, Sergiu Florea poate face încă o cerere de eliberare condiționată. Florea este încarcerat pe Penitenciarul Vaslui

„În baza art. 587 Cod procedură penală raportat la art. 59 din Codul penal din 1969, respinge cererea de liberare condiţionată formulată de persoană condamnată Florea Raul Sergiu, deţinut în prezent în Penitenciarul Vaslui, din executarea pedepsei de 19 ani şi 8 luni aplicată prin sentinţa penală nr. 162/2014 a Tribunalului Arad, mandat de executare nr. 168/2014, ca neîntemeiată. În baza art. 587 alin. 2 Cod de procedură penală, fixează termen de reiterare a cererii/propunerii de 9 (nouă) luni de la data rămânerii definitive a hotărârii”, se arată în decizia Judecătoriei Vaslui. 

Sergiu Florea şi iubita lui, Carmen Bejan, au fost condamnaţi în anul 2011 la câte 20 de ani de închisoare. În luna august 2009, cei doi l-au ucis şi tranşat pe Trifu Schrott într-o cameră a unui cămin al Facultăţii de Medicină din Timişoara.

Victima avea 65 de ani şi venise acolo pentru a întreţine relaţii sexuale cu Carmen Bejan, în schimbul sumei de 500 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *