fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Copii cu voci de aur. Premii importante obținute de trei elevi ai Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva

Trei elevi de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au obținut premii importante la Concursul Național de Interpretare Muzicală „Pe aripile Sunetului” și la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală „Merry Music”. Rahela Buble și Bianca Hărăguș au obținut locurile I ale celor două competiții, iar Cristian Sicoe a obținut locul II, la cea de-al doilea concurs menționat mai sus.
„Zilele trecute, la Cluj-Napoca s-a desfășurat cea  de-a XV-a ediție a Concursului Național de Interpretare Muzicală „Pe aripile Sunetului”. În 9 și 10 decembrie, sălile Muzeului Etnografic al Transilvaniei s-au lăsat învăluite de magia sunetelor aduse la viață de tineri talentați cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, care au concurat pe categorii în funcție de nivelul de pregătire și la diferite secțiuni: pian (solo și duet), vioară, suflători, canto (clasic, muzică ușoară, muzică populară). Înscrisă la secțiunea Canto Clasic – Avansați,  eleva Buble Rahela din  clasa a X-a Muzică s-a bucurat de înalta apreciere a juriului, obținînd  Premiul I Special al Juriului.
Tot  săptămâna trecută, alți doi elevi ai clasei a X-a Muzică au fost premiați la Concursul Internațional de Interpretare Muzicală „Merry Music”. Aflat la a treia ediție, concursul organizat de Merry Music School și Merry Music Shop s-a desfășurat online, participanții optând pentru categoria amatori sau profesioniști și o mare varietate de secțiuni: pian, canto, tobe, instrumente cu coarde, grupuri corale și instrumentale. Înscrisă la secțiunea canto muzică ușoară, eleva Hărăguș Bianca a obținut Premiul I de Excelență, iar elevul Sicoe Cristian, la secția canto clasic, premiul al II-lea. 
Întregul colectiv al Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva împărtășește bucuria acestor  elevi și a profesoarei lor, Maria Copăcian, și privește cu speranță către stelele ce se nasc între noi și prind tot mai multă strălucire sub îndrumarea profesorilor  lor hăruiți”, spune responsabil pentru relația cu presa, prof. Andreea Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *