fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Cod galben de vânt, viscol și ninsori în mai multe județe, printre care și Hunedoara. ANM a emis două alerte de vreme severă

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri două avertizări cod galben de vreme severă, care anunță intensificări ale vântului, dar și viscol și ninsori, în mai multe zone ale ţării. O primă avertizare este valabilă intervalul 5 ianuarie, ora 02 – 5 ianuarie, ora 14. Sunt anunţate intensificări ale vântului, viscol în nordul Carpaţilor Orientali, dar și în munții Apuseni.

„În intervalul menţionat, în Carpaţii Orientali şi local în Munţii Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăşi 100…120 km/h. În grupele nordice ale Carpaţilor Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. Vântul se va intensifica temporar şi în nordul Crişanei şi în nord-vestul Transilvaniei unde se vor înregistra viteze de 55…60 km/h”, precizează ANM. Sunt vizate județele Satu Mare, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț, Vrancea, Buzău.

Viscol și ninsori la altitudini de peste 1700 de metri

O a doua avertizare a fost emisă pentru perioada 05 ianuarie, ora 14 – 06 ianuarie, ora 12, fiind semnalate intensificări ale vântului şi viscol la altitudini de peste 1700 m.

„În intervalul menţionat, la munte vântul va avea intensificări, cu viteze de 70…90 km/h, iar în zona înaltă (la peste 1700 m), rafalele vor depăşi 100…120 km/h şi temporar va ninge viscolit. Local în Transilvania, temporar vor fi intensificări, cu viteze în general de 55…70 km/h. Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, se vor semnala local şi în restul teritoriului”, conform meteorologilor.

blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *