fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Cod galben de precipitații însemnate și intensificări ale vântului. Vizat este și sudul județului Hunedoara

ANM a emis două avertizări de cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică cu precipitații însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

Codul galben este valabil în intervalul 10 ianuarie, ora 16:00 – 11 ianuarie, ora 22:00 și afectează nordul Olteniei, local Muntenia, și sud-vestul Moldovei. În zonele montane va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. De asemenea, vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Codul portocaliu valabil în perioada 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 22:00 va afecta județele Prahova, Buzău, Vrancea și zona montană din județul Dâmbovița unde vor fi precipitații abundente.

Atenție, șoferi!

CNAIR face apel către conducătorii auto ca în aceste condiții să circule cu atenție, să adapteze viteza la condițiile meteo existente, să evite frânările și schimbările de direcție bruște, să păstreze distanța corespunzătoare față de ceilalți participanți la trafic și să respecte restricțiile instituite pe rețeaua rutieră, acolo unde este cazul.

În cazul în care constatați că vizibilitatea nu vă mai permite deplasarea în siguranță, vă recomandăm să opriți în primul spațiu de servicii sau benzinărie de pe traseu și să așteptați încetarea averselor.

Nu vă deplasați în zonele montane cu autovehiculele neechipate corespunzător pentru iarnă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *