fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Claudiu Nițariu, tânărul care, înainte de Crăciun, a ucis un copil de 11 ani, pe o trecere de pietoni din Petroșani, rămâne după gratii. Magistrații au decis astăzi prelungirea mandatului de arestare

Tribunalul Hunedoara a judecat, astăzi, cererea procurorilor de prelugire a mandatului de arestare în cazul tânărului din Aninoasa, care a ucis un copil de 11 ani și a rănit alți cinci, după ce i-a lovit cu mașina, pe o trecere de pietoni din Petroșani. Claudiu Nițariu nu avea permis de conducere și era băut. În urma impactului deosebit de puternic, Cosmin, un copilaș de 11 ani, nu a supraviețuit.

„Admite propunerea formulată de către Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi, în consecinţă: În baza art. 234 Cod procedură penală rap. la art.236 Cod procedură penală, prelungește măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Nițariu Claudiu-Marian, pe o perioadă de 30 de zile, începând din data de 20.02.2023 până la data de 21.03.2023, inclusiv. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu din data de 10 februarie 2023”, se arată în decizia magistraților Tribunalului Hunedoara.

La începutul acestui an, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, cei care au deschis acest dosar penal, au schimbat încadrarea faptei din ucidere din culpă în omor, și din vătămare corporală în tentativă de omor calificat, astfel că această cauză a fost declinată procurorilor de rang superior, respectiv cei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Circumstanțele agravante descoperite în urma cercetărilor au dus la această decizie.

„Prin Ordonanța din 4.01.2023, s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de ucidere din culpă, în infracțiunea de omor, și din infracțiunea de vătămare corporală în infracțiunea de tentativă la omor calificat, iar dosarul a fost declinat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, fiind unitatea de Parchet competentă să cerceteze aceste două infracțiuni. S-au luat în considerare toate circumstanțele comiterii faptei, precum și consecințele acestora, nu numai în ceea ce privește decesul și vătămarea victimelor, ci și alte consecințe, precum avarierea gravă a autotuismului. În urma cercetărilor la fața locului s-au descoperit obiecte vestimentare și obiecte din autoturism, care au fost aruncate la o distanță foarte mare de locul impactului, ceea ce denotă că a avut și o viteză excesivă, care până în acest moment nu a fost stabilită printr-o expertiză tehnică. De asemenea, s-a luat în considerare că presupusul autor – întrucât la acest moment beneficiază de prezumția de nevinovăție – nu poseda permis de conducere și se afla și sub  influența băuturilor alcoolice”, a declarat, la începutul anului 2023, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani, procurorul Robert Scoarță.  

Claudiu Nițariu se află în arest preventiv din data de 22 decembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *