fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Cine va avea mai multă putere în partidul AUR: Tiberiu Barstan sau Tiberiu Balint? Președintele AUR Hunedoara, despre zvonurile potrivit cărora se încearcă preluarea filialei județene

Apropierea de AUR din ultimele luni a foștilor liberali Tiberiu Balint, Marius Surgent și Vasilică Potecă, a încins spiritele în interiorul organizației județene a partidului. Președintele filialei, Tiberiu Barstan, susține că în interiorul partidului este liniște, dar, totuși, admite că au existat voci nemulțumite de zvonurile conform cărora cei trei foști membri PNL ar încerca să pună mâna pe organizația județeană.

Doar zvonuri?

Prima apariție publică a lui Tiberiu Balint, supranumit  și „eminența cenușie a PNL”, în trecut, dar și a prietenului său Marius Surgent, fost deputat, la un eveniment organizat de AUR a avut loc în luna iunie a acestui an, la casa de cultură din Deva. Încă de atunci, existau zvonuri despre faptul că cei doi ar încerca o apropiere de acest partid. Zvonurile au fost întărite de prezența în sală a celor doi, în primele rânduri, dar și de participarea lui Tiberiu Balint la conferința de presă, de după eveniment, ce a avut loc în sala mică a Centrului  Cultural „Drăgan Muntean”. La aceea vreme, Tiberiu Balint, a ocupat loc în ultimul rând al sălii, lângă câțiva membrii AUR.

Ieri, în mediul online, a apărut o informație potrivit căreia Tiberiu Balint ar vrea să preia organizația AUR Hunedoara. Iată, mai jos, întregul text.

„TIBERIU BALINT VREA SĂ PREIA ORGANIZAȚIA AUR HUNEDOARA??

După o încercare nereușită să preia organizația PNL Hunedoara, Tiberiu Balint, cel care a recunoscut în fața procurorilor că a luat mită in timp ce era vicepreședinte al Consiliului județean hunedoara încearcă să preia organizația AUR Hunedoara.

El le promite actualilor membri AUR că le pune pe tavă televiziunea lui și ei trebuie să îi ofere la schimb puterea din partid.
Se cunoaște ca Balint este un strateg în ceea ce privește politica, dar strategia lui este una care să îl avantajeze doar pe el.

Prima mutare pe care Balint a făcut-o în AUR a fost să îl aducă pe Surgent, consilier la cabinetul parlamentar a lui Potecă..

A doua a fost să il aducă pe senatorul Potecă în AUR, senator care va candida din partea AUR Hunedoara la alegerile parlamentare din 2024 pe locul 1..

A treia mișcare pe care o va face, o să fie preluarea întregii organizații judetene prin cineva care să joace după cum cântă el, deoarece să nu uităm, condamnat penal, nu poată să mai fie membru al unui partid politic.

Practic, AUR de la nivel național, prin toate aceste mișcări, impune o conducere la nivelul județului Hunedoara, care nu este legitimă, care nu a muncit pentru ceea ce este organizația AUR în Hunedoara astăzi și care se va urca în căruță după ce sacii deja sunt puși acolo și va conduce căruța către prăpastie în avantajul lor personal.
Munca tuturor membrilor AUR Hunedoara este aruncată la gunoi de către Potecă, Surgent și Balint!!

Îmi pare rău ca trebuie sa spun asta, dar nu mă mai pot identifica cu aceasta organizație! Conducerea judeteana a AUR ar trebui sa iasa in fata si sa isi spuna punctul de vedere!! Nu e normal!

Luptati pentru ceea ce ati construit!!”.

Tiberiu Barstan: „Nimeni nu va prelua partidul”

Contactat, astăzi, de „Știri din Hunedoara”, președintele filialei județene a AUR, Tiberiu Barstan, spune că nimeni nu va prelua partidul și că informațiile apărute în spațiul online ar fi doar niște manipulări.

„Nu vine nimeni să preia filiala, sunt doar dezinformări. Eu nu agreez oportuniștii, nu agreez trădătorii și nu agreez oameni care au trădat interesul național și al comunității. Exclus! Potecă (fostul senator PNL Vasilică Potecă – n.r.), el a demisionat, este doar afliliat la grup (grupul AUR din Senat – n.r.).
Noi nu am invitat pe nimeni (la întâlnirea de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva). Am pus un anunț, în care am invitat toți hunedorenii lablank prezentarea Programului nostru de Guvernare. Eu de unde să știu cine vine? El (Tiberiu Balint – n.r.) o venit că are televiziunea lui (Hunedoara1 – n.r.), a fost prezent acolo… nu pot să pun filtre, să îi țin pe oameni la ușă”, a declarat președintele AUR Hunedoara.

Întrebat dacă este exclus să vină Tiberiu Balint în partidul AUR, președintele AUR Hunedoara, Tiberiu Barstan, spune:

„Da, da! Eu am intrat în politică să scăpăm de mizeria asta care ne conduce de 33 de ani. Nu am intrat să fac compromisuri, înțelegeri, cu oameni care, în activitatea lor, au adus prejudicii țării, orașului, județului”, spune președintele AUR Hunedoara. 

Tiberiu Barstan a negat și zvonul potrivit căruia Marius Surgent ar fi consilierul lui George Simion, președintele AUR. Acesta spune că Marius Surgent s-a înscris online în partidul AUR. Barstan nu exclude ca și Tiberiu Balint să o fi făcut, dar, spune el, simpla înscriere online nu înseamnă că sunt membrii cu drepturi depline.

„Nu există așa ceva. Exclus! El (Marius Surgent – n.r.) s-a înscris online (în partid – n.r.). Avem mii, zeci de mii de simpatizanți în județul Hunedoara care s-au înscris online. Aia nu înseamnă că ești membru cu drepturi depline. Ca să devii membru, trebuie să ai o adeziune scrisă, care se aprobă în birou. Eu am înțeles că el (Marius Surgent – n.r.) s-a înscris online. Poate și Balint, poate mulți alții, dar asta nu înseamnă că ești membru cu drepturi depline. Stăm la masă și discutăm, și cu Mircia (Mircia Muntean – n.r.), dar dacă ei nu sunt pe aceeași lungime de undă cu noi, nu rezonează cu ce vrem să facem noi, cu principiile noastre, excludem orice colaborare. Nu vrem să ne compromitem proiectul”, a declarat președintele AUR Hunedoara, Tiberiu Barstan. 

Liderul AUR Hunedoara: „Nu vreau oameni cu istoricul pătat”

Tiberiu Barstan recunoaște că au fost situații în care anumiți oameni au ajuns la București, la conducerea națională a partidului, pentru a fi primiți în AUR, dar s-au întors cu „coada între picioare”.

„Eu am susținere mare, sunt singurul președinte care am rămas pe filiale, mi-am făcut treaba, filiala e destul de bine conturată cu oameni de valoare, iar eu țin la calitatea lor. La câți mi-au venit la ușă și îmi vin, triplam numărul de membrii. Dar nu vreau oameni care au istoricul pătat, care au probleme. Exclus!

Toată lumea care a merg a crezut că este ca și la PNL sau PSD, adică «dacă nu rezolv la Deva, la județ, mă duc la șefi». Cum s-au dus, așa au venit, și tot la mine au ajuns. Am avut întâlniri cu Mircia, cu mulți alții, dar atâta timp cât eu îi cunosc și știu, sunt convins, că ei nu sunt pe direcția noastră, după ce să ne mai pierdem timpul?

Noi alergăm peste tot, pe timpul nostru, pe banii noștri, și după trei-patru luni de zile să îți vină niște oameni care… nu mai pun etichete, pentru că știți destul de bine… exclus!”, mai spune Tiberiu Barstan. 

Despre senatorul Vasilică Potecă, cel care a demisionat săptămâna aceasta din PNL și s-a afiliat grupului AUR, Tiberiu Barstan spune că exclude orice variantă ca el să fie pe pe listele partidului la următoarele alegeri.

„Dacă nu eram eu, probabil era membru. Eu le-am discutat cu Bucureștiul și exclud orice variantă, structură, pe liste. Că este afiliat, că susține proiectele AUR, că votează… mai sunt și alți parlamentari care sunt afliați, dar nu sunt membri. Dar eu nu pot cu un om care, cât a activat el și la Prefectură și la alte instituții, inclusiv la Parlament, el e zero. Nu există! Nouă ne trebuie oameni care să facă treabă. Este un val, o avalanșă de oportuniști. (…) Noi nu ne complicăm existența cu oameni care toată viață cât au lucrat în administrație și-au văzut numai interesul propriu”, spune liderul AUR Hunedoara. 

Rămâne de văzut, pe viitor, cine va avea mai multă putere în partidul AUR. Tiberiu Barstan sau Tiberiu Balint?

 

3 thoughts on “Cine va avea mai multă putere în partidul AUR: Tiberiu Barstan sau Tiberiu Balint? Președintele AUR Hunedoara, despre zvonurile potrivit cărora se încearcă preluarea filialei județene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *