fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Campion european la Karate Tradițional la nici 10 ani. Tudor Isfan și colegii săi de la ACS Ronin Deva, rezultate spectaculoase la Campionatul European de Karate Tradițional

Un devean, campion european la Karate Tradițional, la doar 10 ani. Tinerii karateka legitimaţi la ACS Ronin Deva au reprezentat cu cinste România, urcând pe podium, în cadrul finalei Campionatului European de Karate Tradițional pentru cadeți, juniori, tineret şi seniori (ediția XXXVI, Belgrad – Serbia, 26-28 mai 2023)

Peste 550 de sportivi, reprezentând 15 țări de pe bătrânul continent, s-au întrecut, la finalul săptămânii trecute, în capitala Serbiei, în cadrul finalei Campionatului European de Karate Tradițional, eveniment sportiv organizat de Federația Europeană de Karate Tradițional (European Traditional Karate Federation).

Competiţia a inclus probe de kata şi kumite, judeţul Hunedoara fiind reprezentat de sportivii Isfan Tudor, Roșu Mihai, Alba Mihaela Elena și Băican Marcos, legitimaţi la Asociaţia Club Sportiv Ronin din Deva, antrenați de sensei Mircea Cristian Popa (maestru emerit al sportului, centura neagră 6 dan – karate tradiţional).

La finalul competiției, sportivii din Deva și-au dovedit valoarea dobândită în sutele de ore de antrenamente, urcând pe podiumul campionatului prin: Isfan Tudor (categoria 10-11 ani), care a luat medalia de aur – campion european (locul 1 la proba de kumite), Roșu Mihai (cadeți 14-15 ani), vicecampion european (locul 2 la proba de kumite) și Alba Mihaela Elena (tineret 18-20 ani), triplă vicecampioană europeană, care a luat trei medalii de argint (locul 2 la kumite, locul 2 la fugu-go, un tur de kumite și un tur de kata și locul 2 la kogo kumite).

De pe podium nu lipsi antrenorul campionilor, el însuși campion de talie mondială: sensei Mircea Cristian Popa a urcat, la Belgrad, de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podimului european, devenind dublu campion european la categoria de vârstă „veterani”, ocupând locul I la proba de kumite, locul I la kogo kumite și locul III la fugu-go (un tur de kata și unul de kumite).

Dacă pentru sensei Mircea Popa – multiplu capion european – medalia de aur reprezintă o încununare a unei cariere de peste 30 de ani în care a reprezentat karateul tradițional din România la cel mai înalt nivel internațional, este lăudabilă performața tinerilor sportivi antrenați cu multă dedicație de „veteran”. Aflați la prima lor participare la un campionat european de karate, aceștia au revenit acasă cu o medalie de aur și 4 medalii de argint.

Impresionantă este reușita tânărului sportiv Isfan Tudor, campion european la nici 10 ani. Elev al Colegiului Național Sportiv „Cetate” din Deva, micul campion este pasionat de karate tradițional, sport pe care îl practică de la vârsta de 4 ani, în paralel cu ciclismul de performanță și înotul.

blank

„Astăzi, Tudor a obtinut primul loc în cadrul Cupei Europene a Campionatului European EKTF Traditional Karate, ediția 36, de la Belgrad, Serbia. O medalie muncită și obținută prin dăruire și multe antrenamente. Am sperat și am visat la ziua de azi. Astăzi i-a cântat pentru prima dată imnul la 9 ani și jumatate. Mă bucur că munca de 5 ani a fost recompensată. Felicitări, Tudor și felicitari Mircea Popa pentru munca și daruirea ta pentru copii. Hai, România! Astăzi am dominat toate podiumurile la Belgrad, semn că în țara noastră antrenorii și parinții își fac treaba cu succes.” – a scris pe pagina sa de socialzare Marius Isfan, tatăl campionului european.

Prezenţa sportivilor din Deva pe podiumul prestigioasei competiţii de karate, confirmă, încă odată, valoarea şi dorinţa tinerilor legitimaţi la Asociaţia Club Sportiv Ronin Deva de a se afirma pe plan intern şi internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *