fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Câini uciși cu bestialitate, în Deva. Husky – mutilat, o cățelușă maidaneză – decapitată și aruncată într-un canal. CRIMINALUL, în libertate

Fapte de o cruzime inimaginabilă s-au produs în municipiul Deva, zilele trecute. Doi câini care erau crescuți de o familie din localitate au fost omorâți cu bestialitate, după ce au ieșit din curtea casei. Un cățel Husky, în agonie, plin de sânge și tăieturi la nivelul capului, a fost găsit pe strada Merilor, în data de 22 aprilie. Animalul a fost dus de urgență la veterinar, dar, din păcate, nu a supraviețuit. La o zi distanță, duminică, a fost găsită și cățelușa maidaneză, într-un canal. Și aceasta a fost ucisă în același mod, având tăieturi la nivelul capului și al botului. Cel mai probabil, animalele au fost lovite cu o sapă.

Imediat după ce au văzut imaginile postate pe grupurile iubitorilor de animale, polițiștii s-au autosesizat.

„În data 22 aprilie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara s-au sesizat din oficiu (în urma apariției în spațiul virtual a unor informații) cu privire la faptul că persoane încă neidentificate, în timp ce se aflau pe raza municipiului Deva, au aplicat mai multe lovituri cu un obiect contondent-tăios asupra unui animal din specia canină, rasa Husky Siberian, mascul, aparținând unei femei de 46 de ani, din Deva, provocându-i animalului în cauză multiple plăgi la nivelul capului și a botului.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „rănirea cu intenție a animalelor”, faptă prevăzută și pedepsită de art.25, alin. 2, lit. d) de Legea nr. 205/2004- republicată privind protecția animalelor.
Câinele respectiv a fost găsit cu răni grave, dar încă în viață, de către proprietară, care l-a transportat la o clinică veterinară din Deva, unde, din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, câinele a decedat (motiv pentru care va fi schimbată încadrarea juridică a faptei în uciderea animalelor cu intenție, fără drept)”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Duminică, imediat ce a găsit și al doilea câine ucis, proprietara a anunțat poliția.

„La data de 23 aprilie 2023, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Hunedoara au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute, în timp ce se aflau pe raza municipiului Deva, în prelungirea străzii Olarilor, au ucis un animal din specia canină, rasa comună, femelă, aparținând aceleiași femei de 46 de ani, din Deva.
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că persoane necunoscute au ucis animalul în cauză, folosind un obiect contondent-tăios, provocându-i cățelei mai multe plăgi tăiate la nivelul capului și a botului, ulterior aruncând cadavrul animalului într-un bazin metalic dezafectat.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art.25, alin. 3, lit. a) de Legea nr. 205/2004- republicată privind protecția animalelor.
Cei doi câini, ce aparțin unei femei din municipiul Deva, se pare că ar fi scăpat din incinta curții în care erau deținuți, într-un moment de neatenție al proprietarei”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea identificării persoanelor care au comis aceste fapte și a luării măsurilor care se impun.

Dacă va fi prins și va fi găsit vinovat, criminalul riscă să stea după gratii de la 2 la 7 ani. 

blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *