fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Asistentă medicală, reținută de polițiștii deveni. Aproape un kilogram de aur, despre care se presupune că ar fi fost furat, descoperit în locuința femeii (VIDEO)

O asistentă medicală a fost reținută de polițiștii deveni, după ce aceștia au documentat un întreg dosar de furt calificat. Femeia este acuzată că, în decursul timpului, a sustras mai multe bunuri și bani de la persoanele pe care pretindea că le ajută. La perchezițiile care au avut loc ieri, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din Deva au descoperit aproape un kilogram de aur, 15.000 de lei și 1.500 de euro.
„La data de 15 iunie 2023, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Deva, cu sprijinul poliţiştilor Secției de Poliție Rurală Ilia, ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara şi ai Serviciul Operațiuni Speciale Hunedoara, în urma activităților de investigare și de cercetare penală, au reușit identificarea unei femei care, în calitate de asistentă medicală, ar fi intrat în contact cu diferite persoane vulnerabile (atât din cauza vârstei, cât și a stării de sănătate) și profitând de faptul că respectivii nu au aparținători care să se îngrijească de ei, se oferea să le facă diverse cumpărături, iar, ulterior externării, le administra tratamente la domiciliu, în schimbul unor sume de bani. 
În aceste împrejurări, femeia încerca și obținerea altor beneficii materiale de la aceste persoane, prin sustragerea unor sume de bani ori bunuri din locuințele persoanelor vătămate. Cu ocazia efectuării percheziției la domiciliul femeii, poliţiştii au ridicat, pentru cercetări, 998 grame de aur, precum și 15.000 de lei și 1.500 de euro, despre care se suspectează că ar fi provenit din comiterea de infracțiuni, prin modul de operare descris”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. 
În cauză, poliţiştii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Deva au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul  comiterii infracțiunii de furt calificat, iar față de persoana în cauză au dispus măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, femeia urmând a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva, în vederea luării măsurilor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *