fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Animale înregistrate fictiv într-un adăpost de câini, din județul Hunedoara. În realitate, sute de câini și pisici au ajuns în străinătate

Polițiștii de la Protecția Animalelor au descoperit o întreagă „afacere” cu animale fără stăpân. În doar două luni, la un adăpost de câini fără stăpân au fost înregistrate fictiv 510 de animale, câini și pisici, deși acestea nu au fost niciodată cazate acolo, ci au fost exportate direct în state din Uniunea Europeană. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, afacerile cu animale fără stăpân sub extrem de profitabile.

„În urma activităților investigative derulate cu privire la trasabilitatea animalelor exportate prin intermediul unui centru de colectare a carnasierelor din județul Hunedoara, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul I.P.J. Hunedoara au constatat că o angajată a unui adăpost pentru câini fără stăpân a consemnat în registrul de evidență a câinilor fapte și date necorespunzătoare adevărului și a inserat împrejurări neadevărate.
Astfel, în perioada 03 octombrie 2022 – 25 noiembrie 2022, aceasta a consemnat faptul că în adăpostul de câini au intrat și au fost cazate mai multe animale din specia canină și felină. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat faptul că animalele nu au fost cazate niciodată fizic în adăpostul de câini fără stăpân, ci au fost înregistrate fictiv, pentru ca animalele să poată fi primite într-un centrul de colectare pentru carnasiere, în vederea exportului în state din Uniunea Europeană și în alte țări terțe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Totodată, din verificări a reieșit faptul că, în perioada menţionată, administratorul centrului de colectare carnasiere a determinat-o cu intenție pe angajata adăpostului pentru câini fără stăpân să consemneze în fals că animalele au intrat în adăpost și au fost cazate, punându-i la dispoziție totodată datele de identificare a 510 animale din specia canină și felină”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *