fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(VIDEO) Intervenție „cu greutate” a pompierilor brădeni, în comuna Blăjeni. O văcuță a fost salvată, după ce a căzut într-o prăpastie, de aproape 30 de metri

Misiune dificilă pentru pompierii din Brad. În această dimineață, aceștia au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei văcuțe, care a căzut într-o prăpastie adâncă de aproape 30 de metri. Intervenția a fost extrem de grea, și la propriu, dar și la figurat. Totul s-a întâmplat în satul Reț.

„Ce au făcut colegii noștri brădeni de Sfântul Andrei?
De cum s-a luminat de ziuă, au început operațiunea de salvare a Bujoarei.?
Văcuța rătăcită pe un versant abrupt și împădurit din apropierea unui sat de munte, a căzut într-o prăpastie, la o adâncime de aproape 30 metri. 
 Cei nouă pompieri au găsit-o pe Bujoara speriată și agitată, cum era de așteptat, după o asemenea experiență.
Și pentru că situația s-a dovedit a fi foarte dificilă, doi alpiniști militari din cadrul Detașamentului Deva și un tehnician veterinar au ajuns degrabă în ajutor.
Apoi, cu toții s-au pus pe treabă. Au improvizat un gard de protecție din câțiva stâlpi de lemn, furtunuri și corzi de salvare, s-au folosit de sistemul de scripeți al alpiniștilor și nu s-au lăsat până când nu au văzut văcuța în siguranță, pe poteca ce ducea înspre grajdul ei.
Chiar dacă intervenția a durat 5 ore și a presupus mult efort, salvatorii, mulțumiți de reușita operațiunii, au găsit puterea de a face și o glumă…
I-au cerut Bujoarei câte un pahar de lapte, pentru dimineață, când vor ieși din tură !
Iar stăpânul acesteia, îmbujorat de bucurie, le-a fost recunoscător colegilor noștri și le-a promis că văcuța va fi mult mai atent supravegheată de azi înainte ?
Bravo, băieți, pentru o așa misiune cu greutate!”, spun reprezentanții ISU Hunedoara. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *