fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Aiurel, măgărușul salvat de pompieri dintr-un canal, din Brad

Operațiune de salvare inedită a pompierilor brădeni. Un măgăruș a fost recuperat dintr-un canal plin cu apă și foarte îngust, din Brad. Aiurel, cum a fost botezat de pompieri care i-au salvat viața, a căzut în canal și se zbătea între viață și moarte, în momentul în care salvatorii au ajuns la el.

„Daca ar fi fost 1 aprilie, poate am fi crezut că e o glumă, dar cum era 1 ianuarie, toată lumea a luat în serios apelul de urgență care anunța că un suflet trebuie salvat.
În câteva minute, pompierii au ajuns la locul cu pricina, unde Aiurel, un măgăruș „aiurit”, evident, rătăcindu-se de turmă, a căzut într-un canal de pe Aleea Primăverii, din municipiul Brad.
Răgetul disperat cu care măgărușul i-a întâmpinat pe colegii noștri, le-a dat numaidecât de înțeles că situația era gravă.
Și într-adevăr, în canalul îngust și plin cu apă, Aiurel se zbătea între viață și moarte.
Cu accesoriile din dotarea autospecialei, salvatorii l-au asigurat cum au putut mai bine, pentru a nu mai exista pericolul de înec, iar apoi, în scurt timp au reușit să-l extragă în siguranță.
Spre surprinderea colegilor noștri, deși Aiurel era ud leoarcă, epuizat și bulversat de cele întâmplate, nu a încercat să fugă, ci preț de câteva minute s-a cuibărit fără nicio teamă în brațele lor.
Aceștia au așteptat ca puiul de măgar să-și tragă sufletul, l-au dezmierdat și apoi l-au ghidat încet, încet, până la turma sa.
Și uite așa, viața lui Aiurel a reintrat pe făgașul normal, însă pățania lui din prima zi a noului an va rămâne în mod cert în amintirea multora dintre noi, fiind una dintre cele mai neașteptate situații cu care ne-am confruntat și care a avut un final așa cum ne-am dorit!”, spun reprezentanții ISU Hunedoara.

blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *