fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Acoperișuri smulse de vântul puternic, la Călan și Hațeg, și copaci puși la pământ în alte zone afectate de codul roșu de azi-noapte. La ora 9:30, peste 4.000 de consumatori din întreg județul nu aveau curent electric

Ca urmare a avertizărilor meteorologice – cod portocaliu și cod rosu (fenomene meteo imediate) emise pentru județul Hunedoara, prin intermediul numărului unic de urgență 112, până la orele 08.00, s-au primit 40 de apeluri prin care se solicita intervenția echipajelor operative.

Astfel, 60 de pompieri din cadrul ISU Hunedoara au intervenit pe parcursul acestei nopți pentru înlăturarea efectelor negative înregistrate efecte negative în 17 localități: Deva, Petroșani, Călan, Hațeg, Sarmizegetusa, Teliucu Inferior, Teliucu Superior, Lăpugiu de Jos, Ohaba, Ilia, Fizeș, Boholt, Salasu de Sus, Paroș, Orăștioara de Sus, Chitid și Bretea Mureșană.

Au fost afectate trei structuri de acoperiș (dislocate și căzute pe alte construcții sau pe autoturisme), 15 copaci au căzut pe căi rutiere, au fost semnalate două avarii la rețele stradale de energie electrică (risc incendiu) și o curte a fost inundată.

„La Călan au fost două situații de urgență la care pompierii au intervenit cu autoscara mecanică. Au fost dislocate de vânt elemente de construcție de la 2 acoperișuri, unele dintre ele căzând peste cablurile de la rețeaua electrică. A treia situație a fost înregistrată la Hațeg, unde acoperișul unei case a fost smuls de vânt și a căzut peste 2 autoturisme aflate în parcarea din apropiere”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, sg.maj. Roxana Mateuț.

Din informațiile primite de ISU Hunedoara de la distribuitorul de energie electrică, 4.350 de consumatori au fost afectați (situația este în dinamică funcție de activitatea echipelor din teren).
De asemenea, circulația a fost restricționată DN 68 Hațeg – Caransebeș și alte 8 drumuri județene au fost blocate.

„La ora prezentei informări (9:30 – n.r.), 4 intervenții sunt în desfășurare, pompierii acționând pentru segmentarea și înlăturarea arborilor căzuți pe carosabil în localitățile Peșteana, Bretea Streiului și Petroșani și pentru remedierea unei situații de urgență semnalată în localitatea Zeicani, unde mai multe fire de curent electric sunt desprinse de pe stâlpii de electricitate (la acest caz a fost solicitată intervenția echipei tehnice a distribuitorului de energie).
Pentru fenomenele meteorologice periculoase (Cod Roșu) care au fost prognozate pentru această noapte, s-au emis 2 mesaje RO-ALERT, pentru zonele vizate”, mai spune purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *