fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Accident, la Brad. O femeie a fost lovită de o mașină, în timp ce traversa printr-un loc nepermis

O femeie din municipiul Brad, în vârstă de 61 de ani, a fost lovită de o mașină, în timp ce încerca să traverseze strada Minerilor din localitate. Potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Hunedoara astăzi, femeia ar fi traversat printr-un loc nepermis.

„La data de 22 mai a.c., în jurul orei 15:45, o femeie în vârstă de 61 de ani, din municipiul Brad, a încercat să traverseze strada Minerilor, din municipiul Brad, printr-un loc în care nu există trecere pentru pietoni semnalizată prin indicatoare sau marcaje rutiere şi a fost acroșată de autoturismul condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Baia de Criș”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

Ca urmare a accidentului rutier a rezultat rănirea uşoară a femeii, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă: 
Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.
În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.
Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *