fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(VIDEO) „Dorel” cu lopata: Mașină de deszăpezit, fără lanțuri, rămasă blocată pe un drum județean. Laurențiu Nistor: „Populația nu are voie să sufere din cauza unor nenorociți, care nu își fac datoria!”

Dacă nu ar fi de plâns, ar fi de râs! O mașină a firmei Trameco Oradea a rămas blocată pe drumul județean DJ708D Vețel-Poiana Răchițelii, în timpul acțiunii de deszăpezire. Autogrederul nu avea lanțuri și a fost la un pas de a fi scăpat în șanț de șofer. Un alt angajat al firmei, care mergea în spatele utilajului, a aruncat cu lopata nisip la roțile vehiculului, pentru ca acesta să poată înainta. Totul a fost surprins de un șofer, care se afla în trafic în acel moment.

Drumurile județene din județul Hunedoara sunt deszăpezite de trei firme, care au contracte pe cinci ani. Tremeco Oradea, potrivit contractelor, se ocupă de zonele Hunedoara, Orăștie, Deva-Păuliș și zona Bradului. Zona Hațegului se află în atribuțiile contractuale ale Drupo Călan, iar zona Văii Jiului – Comexim R Lupeni.

Ieri, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a făcut o ședință fulger cu toți operatorii, pentru a le spune că dacă nu rezolvă probleme din teren, iar drumurile mai sunt înzăpezite chiar și peste două zile, va cere rezilierea contractelor.

„De obicei, parcă suntem blestemați, că numai un pic vine iarna peste noi, și ne prinde tot nepregătiți. Nu credeam, după felul în care i-am luat anul trecut la întrebări, dacă au mașinile necesare, dacă au dotările necesare, dacă au cantitatea suficientă de nisip și sare…. Toți mă plimbau din loc în loc să îmi arate utilajele, iar spre surprinderea mea, o surprindere neplăcută, constat că o firmă nu și-a făcut datoria. Aceste contracte sunt făcute înainte de a fi eu președinte, sunt făcute pe cinci ani de zile, dar chiar dacă sunt făcute înainte de a fi eu președinte de Consiliu Județean, azi (n.r. ieri), la ora 14, am avut o ședință fulger cu toți operatorii care se ocupă de deszăpeziri și am spus foarte clar, că dacă în două zile nu rezolvă toate problemele, și mai sunt așa (n.r. drumurile), automat convoc ședință de CJ și reziliez contractul cu aceea firmă. Trei operatori avem, dar numai cu unul avem probleme”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, la Antena3 Deva.

Iar firma cu probleme este Trameco Oradea, care are o zonă foarte mare de acțiune, dar utilaje puține și, așa cum se vede din imagini, și acolo unde sunt, ele nu sunt dotate cu tot ceea ce este nevoie pentru a acționa.

Astăzi (n.r. ieri), m-am luat de oamenii mei, de la CJ: ați fost chiar chiori, orbi sau n-ați avut minte? Cum poți să îi atribui unei firme o suprafață enorm de mare din județ, pentru deszăpezire, când, practic, la licitație, nu ți-a demontrat că are atâta capacitate? Nu știu, la licitație o fi luat alte mașini împrumut și le-a adus… (…) Populația nu are voie să sufere din cauza unor nenorociți, care nu își fac datoria! (…) Sigur că am avut în zona Cerbăl, în zona Bătrâna, zăpezi foarte mari, nămeții erau la un metru și ceva. Dar asta nu ne dă voie să nu fim pregătiți. Nu este permis, le-am spus și azi-dimineață, ca în momentul în care urci pe munte, tu să nu ai lanțuri la mașină. Să mergi să dai cu lopata, când mașina de deszăpezit s-a dus în șanț, să dai cu lopata la roată zgură și sare, ca să poți scoate mașina de acolo. Trebuie să își facă datoria. Le-am spus-o foarte clar: rămân prieteni cu mine cei care își fac datoria. Oamenii nu trebuie să suporte nepriceperea sau neinteresul maxim în rezolvarea problemelor prevăzute în contract”, a mai spus președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor, la Antena3 Deva. 

Marți dimineață, pe drumurile județene, se acționează încă în zona Bătrâna, unde nămeții sunt mari și în zona Cerbăl. Au mai fost solicitări la Bunila, pentru că zona eliberată de zăpadă este prea îngustă pentru a trece două mașini, iar oamenii au solicitat să se facă măcar niște refugii. Mai sunt solicitări de meterial antiderapant, în zona Târsa și Luncsoara. Toate aceste zone fac parte din zona de acțiune a firmei Trameco Oradea.

Toate problemele apărute în trafic pe DRUMURILE JUDEȚENE pot fi semnalate la Dispeceratul de iarnă, telefon 0737.533.971.

blank
Ieri, la ședința de la CJ Hunedoara, au participat toate firmele care au contracte de deszăpezire pentru drumurile județene din județul Hunedoara

 

1 thought on “(VIDEO) „Dorel” cu lopata: Mașină de deszăpezit, fără lanțuri, rămasă blocată pe un drum județean. Laurențiu Nistor: „Populația nu are voie să sufere din cauza unor nenorociți, care nu își fac datoria!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *