fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(ULTIMA ORĂ) AUR vrea referendum pentru demiterea primarului orașului Simeria. Ce spune edilul Iulius Bedea despre incidentul grav al cărui protagonist a fost

Scandal de proporții, la primăria Simeria, după ce au apărut în spațiul public imagini incredibile dintr-un birou al administrației locale.

Edilul orașului Simeria a fost filmat în timp ce a făcut o criză de nervi în primăria pe care o conduce. Iulius Bedea nu a mai putut să se controleze și a început să tragă de biroul angajatului primăriei, spunându-i „Nesimțitule, afară! Hai, ieși afară!”.

Citește, mai mult, aici: Gesturi incalificabile, făcute de primarul orașului Simeria. Edilul și-a ieșit din fire și a început să tragă, agresiv, de biroul unui angajat: „Nesimțitule, afară! Hai, ieși afară!”

Reacțiile politice nu au întârziat să apară. AUR vrea să inițieze un referendum pentru demiterea primarului  Simeriei, Iulius Bedea, pe care îl acuză de mai multe abuzuri.

„Astăzi, a apărut în spațiul public o înregistrare în care actualul primar PSD orașului Simeria are un comportament absolut incalificabil față de unul dintre angajații instituției – consilierul juridic.
Nu are sens să facem o descriere a incidentului, pentru că este evident, pentru orice om cu judecată normală, ancorat în bunele moravuri și etică minimală, că asemenea manifestări sunt denaturate de la firesc și ridică serioase semne de întrebare în legătură cu starea psihică a
primarului.

Pentru AUR, modul de a acționa al acestui primar nu reprezintă o noutate, nicio surpriză, pentru că din primele zile ale mandatului său i-am făcut o radiografie exactă a comportamentului său deviant, nedemn de funcția pe care o ocupă, acesta comportându-se mai degrabă ca un satrap, ca un administrator de moșie, care are în jur doar robi, executanți sau animale, iar nu ca un reprezentant al unei comunități sau al unei instituții, care trebuie să reprezinte un etalon într-o localitate precum Simeria.

Totuși, ne întrebăm: cum este posibil ca, după atâtea excese, partidul din care face parte primarul să nu-l fi exclus din rândurile sale ? Din contră, se pare că îl girează în continuare pentru un nou mandat, care nu poate fi obținut decât dacă simerienii vor fi învăluiți de o zodie a
orbirii.
Solicităm organelor de drept de cercetare și urmărire penală să se sesizeze din oficiu cu privire la faptele primarului, întrucât acestea au evidentă conotație de natură penală.

Anunțăm că AUR va analiza oportunitatea inițierii demersurilor pentru organizarea unui referendum local, având ca obiect demiterea actualului primar al Simeriei, în conformitate cu dispozițiile art. 162 al Codului Administrativ!”, se arată într-un comunicat de presă al AUR Hunedoara.

Reacția primarului Iulius Bedea, după apariția imaginilor video

Primarul orașului Simeria nu găsește nimic deplasat în reacția furibundă pe care a avut-o împotriva unui angajat al administrației locale. Iată, mai jos, reacția edilului, după ce prefectul județului a postat imaginile pe contul său de socializare:

„Domnule prefect, nu mai protejați leneșii și indisciplinații! Încetați cu presiunile la adresa angajaților care își fac treaba în Primăria Simeria!

Un video postat pe pagina prefectului județului Hunedoara, în care îi ceream unui angajat să meargă la locul lui de muncă și să nu mai piardă timpul prin birourile primăriei este catalogat de prefect ca și comportament intolerabil al meu față de angajat.
Pe numele lui Dan Terteci, angajatul este aceeași persoană care în urmă cu ceva vreme îmi spunea pe holurile primăriei “să mă duc în pana lui” și mă făcea analfabet de față cu alți angajați. Este angajatul campion la concedii medicale, care vine la muncă doar să fie plecat de acasă.

Este angajatul care își permite să vină în biroul secretarului general al primăriei, să-i arunce documente pe birou și să spună că nu vrea să facă ce i s-a dat ca sarcină de către primar.

Este angajatul care s-a plimbat prin vreo trei primării și care a fost trimis la plimbare de primari de prin primăriile unde a lucrat.
Deși l-am propus pentru comisia de disciplină, în momentul în care trebuia discutată această speță a angajatului Dan Terteci, prefectul județului și-a făcut apariția și împreună cu consilierii locali prezenți în sală au boicotat ședința.

De atunci încercarea de a forma din nou această comisie de disciplină a devenit imposibilă.
Angajaților le este frică de prefect și se tem să nu fie supuși presiunilor venite din partea acestuia. Mai ales că au văzut ce s-a întâmplat în ședința comisiei de disciplină. Pentru că acest angajat a văzut că protecția prefectului îi permite să ignore cu desăvârșire dispozițiile date de primar, a continuat în aceeași manieră.

Am văzut că în timpul discuției pe care o avem cu acel angajat eram filmat, și chiar mi-am dorit ca un astfel de angajat problemă să fie văzut de toată lumea.
Eram convins că prefectul va face public această filmare pentru că știu cum le funcționează gașca.
Deci, domnule prefect!

Mizeriile pe care le faceți, blocându-mi prin toate mijloacele activitatea în primărie le știți foarte bine. Acum v-ați transformat în apărătorul nesimțirii și lenei pe care unii angajați, protejați de dumneavoastră, o practică la locul de muncă.
Dacă dumneavoastră credeți că atât acest angajat cât și dumneavoastră mă puteți intimida prin atitudine vă înșelați.
Ce este mai grav însă, este faptul că încurajați astfel de exemple încercând să mă discreditați în fața cetățenilor, protejând un angajat cu mari probleme la locul de muncă și care îi incită împotriva primarului pe alți angajați din primărie!”, spune Iulius Bedea.

 

1 thought on “(ULTIMA ORĂ) AUR vrea referendum pentru demiterea primarului orașului Simeria. Ce spune edilul Iulius Bedea despre incidentul grav al cărui protagonist a fost

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *