fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

SPIGM Deva, pregătiri pentru o iarnă frumoasă. Panseluțele vor înfrumuseța orașul, iar toaletările copacilor vor asigura siguranța oamenilor și menținerea aspectului îngrijit al arborilor

Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPÎGM) Deva este aproape de finalizarea etapei de cosit în zonele verzi ale municipiului Deva și este pregătit pentru desfășurarea toaletărilor, care vor fi făcute imediat după ce frunzele copacilor se vor îngălbeni și vor cădea. Toamna care a venit deja și iarna care urmează se anunță a fi pline de culoare pentru deveni, întrucât miile de florile care au fost sădite în serele SPIGM vor înfrumuseța tot orașul.

Locuitorii municipiului Deva trebuie să știe că se pot adresa Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală dacă au nevoie de toaletări ale copacilor, în baza unei adrese vizate de asociațiile de proprietari. SPIGM Deva efectuează toaletări, reduce înălțimea arborilor și cosmetizează, fără a face tăieri definitive. Singurele tăieri definitive care vor fi făcute vor fi acolo unde arborii sunt uscați, prezintă un pericol sau obstrucționează anumite lucrări de investiții.

Potrivit directorului SPÎGM Deva, Irinel Faur, toate toaletările vor fi făcute numai cu acordul Agenției pentru Protecția Mediului.

„Suntem la sfârșitul etapei de cosit. Pregătim și facem planul pentru etapa următoare, cea de toaletare. Persoanele care au nevoie de toaletări ale copacilor trebuie să facă o adresă, vizată de asociația de proprietari, pe care să ne-o transmită”, a declarat directorul SPIGM Deva, Irinel Faur.

Panseluțele, culoarea orașului

Angajații din cadrul SPIGM Deva au grijă de câteva sere unde se află mii de flori și plante decorative. Toate acestea ajung în principalele zone verzi din reședința de județ. Plantele sunt crescute de specialiști în acest domeniu, pentru ca mai apoi să fie plantate în oraș, pentru a bucura privirile trecătorilor.

„Am sădit panseluțe, care vor fi puse în municipiul Deva și vor reprezenta ultima pată de culoare din acest an și vor fi și prima pată de culoare pentru anul viitor. Sunt flori produse de noi, în serele SPIGM”, mai spune directorul instituției, Irinel Faur.

blank

blank

Reprezentanții SPÎGM Deva au pus la dispoziția cetățenilor un număr de telefon care poate fi apelat inclusiv în weekend, pentru eventuale sugestii și opinii legate de activitatea de curățire și întreținere a spațiilor publice. Acesta este: 0254-233.588.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *