fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Spectacol medieval, timp de trei zile, la Deva. Turiștii și devenii și-au dat întâlnire cu istoria, în Parcul Cetății

Trei zile de istorie, trăită pe viu, de deveni și de turiști. Festivalul „Deva Medieval Fest”, aflat la cea de-a doua ediție a adus un plus de culoare orașului de la poalele cetății. Domnițe, cavaleri, bufoni și zâne, menestreli, toboșari și arcași, cu toții au făcut ca oamenii să uite de vremea ploioasă din weekend și să vină pe tărâmul medieval, amenajat în parc.

În prima zi a festivalului, Cimpoierii din Transilvania, Ordinul Castelului din Carpați, Toboșarii de Asserculis și Garda Cetății Deva au încântat publicul, iar Zânele Silvane i-au dus pe cei prezenți la eveniment într-o călătorie pe tărâmuri fermecate.

Concursuri de tir cu arcul, demonstrații de luptă, inițiere în lumea zânelor tămăduitoare, teatru de păpuși, picioroange și jonglerii puse în scenă de bufonul Igor, toate au dat un aer medieval Parcului Cetății, în cea de-a doua zi a evenimentului.

A urmat apoi o paradă impresionantă a cavalerilor și a domnițelor, din Parcul Cetății, până în Piața Unirii, iar momentul culminant al serii a venit după concertul trupei „Focul Viu”: focul cavalerilor.

În cea de a treia zi a evenimentului a avut loc marea bătălie între cavaleri. Lupta finală a fost câștigată de Cavalerii Castelului din Carpați și Garda Cetății Deva. „Deva Medival Fest” s-a încheiat cu salutul de rămas bun al cavalerilor.

Evenimentul la fost organizat de Primăria Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva.

„Au fost trei zile minunate, trei zile încărcate de istorie, s-a mai scris încă o filă din «Deva Medieval Fest» aici, în municipiul nostru. Vreau să mulțumesc tuturor ordinelor cavalerești și tuturor domnițelor și celor care au fost prezenți aici, în cadrul festivalului, care au animat și au dat viață acestui festival, și publicului minunat, dumneavoastră, în mod special, care ne-ați fost alături”, le-a transmis directorul Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, Cristian Fodor, celor prezenți în Parcul Cetății.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *