fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Șapte mame din Deva au primit cardurile în valoare de 2.000 de lei, pentru nou-născuți. Cererile pentru acordarea sprijinului material se depun la DAS Deva

Direcția de Asistență Socială Deva a distribuit, în zilele de 8 și 9 mai 2023, tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți, destinate mamelor care provin din medii defavorizate.

Șapte mame din municipiul Deva, care au depus cereri pentru acordarea cardurilor în perioada august 2022 – martie 2023, beneficiază de sprijinul material în valoare de 2.000 de lei cu care pot fi achiziționate exclusiv produse pentru îngrijirea nou-născutului (scutece, lapte praf, articole sanitare și medicale, produse pentru toaleta copilului și articole de vestimentație).

blank

Tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți se acordă o singură dată pentru un nou-născut și pot fi utilizate timp de 6 luni de la data emiterii – conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 113/2022, care reglementează măsurile necesare în vederea implementării Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

BENEFICIARII finali ai tichetelor sociale pentru nou-născuți sunt copiii cu vârsta de până la 3 luni, ale căror mame fac parte din categorii defavorizate, astfel:
– mame care beneficiază de venit minim garantat, conform Legii nr. 416/2001
– mame care beneficiază de alocație pentru susținerea familiei, conform Legii nr. 277/2010
– mame cu dizabilități
– mame minore
– mame aflate temporar în situații critice de viață (ex.: victime ale violenței în familie, victime ale calamităților, persoane dependente etc.), stabilite prin anchetă socială
– mame care nu au acte de identitate și, ca atare, nu pot beneficia de drepturile civile
– mame care sunt cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zona conflictului armat din Ucraina

CERERILE pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru nou-născuți se depun la Direcția de Asistență Socială Deva (Str. I.L. Caragiale, nr. 4, etajul 1) – Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială, după următorul program: luni – joi, între orele 8:00-11:00 și 14:00-16:00 sau vineri, între orele 8:00-11:00. Listele cu beneficiarii finali se actualizează lunar și se comunică Instituției Prefectului – Județul Hunedoara.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0799.992.311 și 0254.218.030 / Tasta 1 (Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială), în timpul programului de lucru.

IMPORTANT! Tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți pot fi folosite doar într-o reţea de magazine afiliate. Cardurile nu permit retragere de numerar, ci doar achiziționarea de produse de îngrijire pentru nou-născuţi.
Conform OUG nr. 113/2022, constituie contravenţii folosirea tichetelor sociale pentru nou-născuţi în alt scop decât cel prevăzut de lege, solicitarea şi/sau furnizarea de numerar în schimbul acestora sau comercializarea cardurilor contra unei fracţiuni de preţ sau a altor bunuri decât cele stabilite de lege.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru nou-născuți sunt acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, finanțat din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *