fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Protest extrem la Ambulanță. Cinci lideri de sindicat în greva foamei, susținuți de toate serviciile din țară

Președintele Sindicatului Ambulanța, Gheorghe Chiș, alături de alți patru lideri de sindicat din județele Tulcea, Brăila, Vâlcea și Olt sunt, de aseară, în greva foamei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de sindicat, astăzi, între orele 10-12, angajați din toate serviciile de ambulanță, aflați în timpul liber, vor protesta în sediile centrale din toate serviciile de ambulanță. Potrivit liderului de sindicat din județul Hunedoara, Petrișor Ciuică, un astfel de protest este și la Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara.

Motivul protestului este, potrivit documentului citat mai sus, nerecunoașterea condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, „drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii”.

Greviștii, susținuți de protestatari din țară cer o întâlnire de urgență cu prim-ministrul României, președintele Camerei Deputaților, președintele Comisiei pentru Muncă și protecție socială, ministrul Muncii și Solidarității Sociale și ministul Sănătății, pentru a stabili modalitatea de soluționare a revendicărilor sindicale și pentru a se găsi soluții care să rezolve situațiile cu care se confruntă serviciile de ambulanță.

„Salariații din domeniul sanitar afiliați Federației SĂNĂTATEA din România și nu numai, se arată profund dezamăgiți și lezați grav în drepturile lor atât prezente dar mai ales viitoare, având în vedere noua formă a legii a pensiilor, aceasta reprezentând o nouă palmă zdravănă dată mișelește salariaților din Sănătate.
Amendamentele solicitate de către organizațiile sindicale, chiar dacă au fost temeinic justificate, nu au fost luate în seamă și au fost respinse in corpore la vot în comisii la Camera Deputaților, în calitate de for decizional pentru legea pensiilor, fără o prea mare dezbatere.
Lupta noastră se anunță și în viitor extrem de grea în contextul viitoarei legi a salarizării, care deși a fost negociată sectorial la nivelul de ministerelor de linie, dezbaterea în Parlament a formei noii legi a salarizării, este amânată nejustificat și forma acesteia, chiar și într-o formă de lucru, nu este accesibilă.
Simularea consultării publice a proiectelor de lege, chiar și în cazul unor legi organice cu impact major în viața societății, așa cum este și cazul legii salarizării, nu poate duce la echitate și justețe socială pentru cei afectați de prevederile acestei legi, extrem de importante.
Decidenții politici au arătat că se poate trece prin ambele camere ale Parlamentului României, urgent și fără dezbateri, orice inițiative legislative oricât de importante ar fi ele și cu impact major asupra vieții românilor”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Federația Ambulanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *