fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Premianții Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, la cele mai recente concursuri muzicale

Elevii și profesorii de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva se pregătesc de vacanță cu inimile pline de satisfacții profesionale. Rezultatele recent obținute la concursuri de profil îi motivează să anticipeze cu emoție revenirea la școală, întrucât sezonul olimpiadelor și concursurilor școlare abia a luat startul.
La începutul lunii februarie, un grup de 22 de elevi de la secția de Muzică a reprezentat cu cinste Liceul la Concursul de Teoria Muzicii „Tudor Ciortea”, desfășurat la Brașov între 2-3 februarie 2024. Aflat la a treia ediție, concursul organizat de Liceul Vocațional de Muzică „Tudor Ciortea”  s-a adresat elevilor din clasele I-XII din școli/licee de muzică și s-a desfășurat pe trei secțiuni, în  funcție de ciclul de învățământ. Concursul a reunit aproape 250 de elevi, reprezentând 17 școli, licee sau colegii de muzică din 15 județe din țară.
Elevii participanți la concursul de Teoria Muzicii
Elevii participanți la concursul de Teoria Muzicii
Între aceștia, 18 din cei 22 de elevi ai Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, coordonați cu dăruire și profesionalism de profesorii lor Demian Ana-Maria, Demian Flaviu și Vânătoru Camelia, s-au distins prin prestația lor, obținând numeroase premii, după cum urmează:
Premiul I  – Lazăr Elisabeta (clasa I, prof. Demian Ana-Maria), Fedur Natan (clasa a II-a, prof. Demian Flaviu), Nopcea Aimée (clasa a II-a, prof. Demian Ana-Maria), Costa Iedida Ami și Lungu Alexandra Ioana (ambele clasa a V-a, prof. Demian Ana-Maria), Jurjiu-Țandrău Gabriel (clasa a VII-a, prof. Demian Ana-Maria), Marinică Samuel (clasa a VIII-a, prof. Vânătoru Camelia), Costa Iosia Emanuel (clasa a X-a, prof. Demian Ana-Maria)
Premiul II – Radu Elisei (clasa a IX-a, prof. Demian Ana-Maria)
Premiul III – Demian Anamaria (clasa a II-a, prof. Demian Ana-Maria), Fedur Matei (clasa a II-a, prof. Demian Flaviu), Lazăr Timotei (clasa a II-a, prof. Demian Ana-Maria), Pârva Anais (clasa a II-a, prof. Demian Ana-Maria), Vincze Robert Andrei (clasa a II-a, prof. Vânătoru Camelia), Radu Petra (clasa a V-a, prof. Vânătoru Camelia)
Mențiune – Coșteanț Daniela (clasa a II-a, prof. Demian Flaviu), Lungu Daria Maria (clasa a II-a, prof. Demian Ana-Maria), Malea Carina Maria (clasa a II-a, prof. Vânătoru Camelia)
Începutul anului a venit cu o veste bună și pentru eleva Măluțan Alexandra Maria din clasa a X-a Muzică, ea fiind câștigătoarea premiului III la Concursul Internațional de Muzică „Da Capo” organizat de Asociația Culturală „Music Stars”.
„Sub îndrumarea profesoarei Andreea Bogdan, Alexandra studiază canto muzică ușoară și participă constant la concursuri de specialitate. Concursul care i-a reconfirmat talentul a ajuns la a treia ediție și s-a desfășurat online în două etape la finalul anului 2023, și a adus laolaltă zeci de concurenți – interpreți ai unei mari varietăți de genuri muzicale. Secțiunile concursului s-au adresat cu generozitate atât interpreților vocali (solo sau ansambluri) de muzică ușoară, folclorică sau canto clasic, cât și interpreților instrumentali (solo sau ansabluri), incuzând categorii precum muzică de cameră și muzică de film. 
Pentru elevii și profesorii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, concursurile de specialitate reprezintă o platformă unde talentul, pasiunea și munca consecventă se întrepătrund și rodesc spre bucuria întregului colectiv. Ne mândrim cu premianții noștri și le dorim mult succes la următoarele concursuri”, spune responsabilul pentru relația cu presa, prof. Andreea Lupu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *