fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Patru hunedoreni au fost reținuți în dosarul mașinilor închiriate din străinătate și vândute în România, cu acte false. Ei vor fi duși la instanță, cu propunere de arestare preventivă

Patru hunedoreni au fost reținuți și urmează să fie duși cu propunere de arestare preventivă la Judecătoria Avrig, în urma perchezițiilor care au avut loc, ieri, în patru județe ale țării. Dosarul, spun polițiștii, vizează fapte de înșelăciune, cu mașini închiriate din străinătate și vândute apoi în România, cu acte false.

„În urma celor 6 percheziții domiciliare efectuate, la data de 13 iunie a.c., de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în județele Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj, au fost ridicate mai multe mijloace de probă și indisponibilizate două autoturisme. Urmare a acțiunilor întreprinse de către polițiștii de investigații criminale, la data de 13 iunie a.c., a fost luată măsura reținerii a patru bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 52 de ani, toți domiciliați în județul Hunedoara. În cursul zilei de astăzi, 14 iunie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Avrig, cu propunere de arestare preventivă a persoanelor bănuite, pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Șase percheziții au avut loc, marți, în județele Hunedoara, Bihor, Caraș Severin și Gorj, efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

În cauză, s-a reținut faptul că, din anul 2021 și până în prezent, mai multe persoane, cetățeni români, dar și de alte naționalități, ar fi fost implicate în activități ilegale legate de vânzarea și cumpărarea de autovehicule.

„Astfel, persoanele în cauză ar fi închiriat autoturisme cu o valoare de piață ridicată, din diverse țări europene, ar fi întocmit documente false în vederea înmatriculării și, ulterior, le-ar fi transportat și comercializat în România, la un preț inferior celui de piață, pentru înlesnirea procesului de valorificare. Prejudiciul cauzat prin săvârșirea activității infracționale este de 1.800.000 de lei. Ca urmare a cercetărilor efectuate până în prezent, polițiștii din Sibiu au indisponibilizat 18 autoturisme”, declarau, marți, reprezentanții Poliției Române.

blank

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *