fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(NEWS ALERT) Curtea de Apel București desființează sentința prin care ADI Deșeuri a fost obligată să plătească un milion de lei amendă judiciară, în urma semnării contractului cu SUPERCOM

Magistrații Curții de Apel București au decis, în urmă cu puțin, să caseze sentința Tribunalului București prin care contractul încheiat cu operatorul de salubritate Supercom era declarat nul.

Magistrații Tribunalului București au decis, în data de 13 ianuarie, să admită în parte contestația făcută de societatea Brai-Căta, în urma deciziei ADI Deșeuri de atribuire a contractului pentru salubrizarea Zonei 3 către firma Supercom. Potrivit deciziei instanței, a fost constatată „nulitatea procedurii de achiziţie publică finalizată cu încheierea Contractului LOT3 nr. 44/10.10.2022”. Sancțiunile alternative aplicate de magistrați au fost următoarele: contractul va avea termen de execuție până în luna mai (deși el trebuia să continue până în octombrie 2023 – n.r.), iar ADI Deșeuri ar fi urmat să primească o amendă judiciară de un milion de lei.

Atât Supercom, cât și ADI Deșeuri au făcut recurs împotriva sentinței aplicate de magistrații Tribunalului București, iar astăzi decizia Curții de Apel București le este favorabilă.

„Admite excepţia netimbrării. Constată nul recursul formulat de recurenta-pârâtă Supercom SA. Admite recursul formulat de recurenta-pârâtă Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor Judeţul Hunedoara”. Casează în tot sentinţa recurată. Trimite contestaţia formulată de contestatoarea Brai Cata SRL, având ca obiect anularea procedurii de atribuire, spre soluţionare de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Trimite spre rejudecare, la Tribunalul Bucureşti – Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, capătul de cerere privind anularea contractului de achiziţie publică. Definitivă. Pronunţată la data de 06.03.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în minuta Curții de Apel București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *