fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Microbuze electrice pentru elevii din 23 de comune. Consiliul Județean Hunedoara a aprobat astăzi depunerea proiectului cu finanțare prin PNRR (VEZI LISTA)

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat astăzi, în ședință extraordinară, depunerea proiectului cu finanțare prin PNRR pentru achiziționarea de microbuze electrice petru elevii din 23 de comune hunedorene.

„În cadrul ședinței extraordinare de astăzi a Consiliului Județean Hunedoara, am aprobat depunerea proiectului „Transport verde – Microbuze electrice pentru elevi în județul Hunedoara”, în cadrul apelului de proiecte finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15 – Educație. Valoarea proiectului, care vizează achiziționarea de microbuze școlare electrice pentru 23 de primării din mediul rural, se ridică la circa 6 milioane de euro.
Îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevii din județul Hunedoara se numără printre preocupările noastre imediate. Acum, avem posibilitatea să accesăm fonduri pentru achiziția de microbuze electrice și să realizăm o rețea de transport verde pentru elevii care fac naveta la școală. Prin depunerea proiectului, în cadrul căruia Consiliul Județean Hunedoara este lider, va fi asigurată prima tranșă de microbuze. Sperăm ca prin următoarele apeluri de proiecte să asigurăm tot necesarul de microbuze solicitat de primării.
Le mulțumesc consilierilor județeni pentru votul acordat astăzi”, a declarat președintele CJ Hnedoara, Laurențiu  Nistor.

Valoarea totală aproiectului „Transport verde – Microbuze electrice pentru elevi în județul Hunedoara”, este de 30.198.310,00 lei, fără TVA, respectiv 35.935.988,90 de lei, cu TVA. Aproape toți banii vin prin PNRR, valoarea neeligibilă a proiectului fiind de doar 25.750 de lei, fără TVA.

„Unitățile administrativ-teritoriale beneficiare au delegat dreptul de depunere a aplicațiilor financiare către UAT județul Hunedoara, pe baza unor hotărâri de consiliu local, în baza autonomiei locale, conform Ghidului de finanțare. Perioada de implementare a proiectului se încheie după finalizarea tuturor achizițiilor, efectuarea recepțiilor și punerea în funcțiune amicrobuzelor electrice, conform prevederilor contractelor de achiziție, care nu poate depăși data de 31.12.2024”, se arată în raportul de specialitate al proiectului Consiliului Județean Hunedoara.

Investițiile finanțate în cadrul prezentului apel vizează transportul elevilor din localități izolate, în special în zonele rurale. Se vor finanța exclusiv microbuze școlare electrice, de 16 locuri, pentru o distribuție echitabilă a microbuzelor electrice pe teritoriul județului Hunedoara.

43 de comune au fost declarate eligibile, dar Consiliul Județean Hunedoara a fost nevoit să aleagă, în urma unor criterii de prioritizare, 23 dintre ele.

Lista primelor 23 de Unități Administrativ-Teritoriale care vor beneficia de microbuze electrice pentru transportul elevilor.

blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *