fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Jandarmul care a salvat un copilaș din mâinile unui răpitor. „Fură copilul! Răpește copilul! (…) Trăgea de micuț atât de tare încât îi rupsese hăinuțele și scutecul”

Bărbatul care a intervenit ieri, în parcul de la Lido, atunci când un tânăr de 29 de ani încerca să răpească un copil de 2 ani și jumătate, este un jandarm la Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara. Maiorul Daniel Tănase a fost singurul om care a interevenit prompt și l-a imobilizat pe agresor.

Astăzi, Jandarmeria Română a postat un mesaj pe contul instituției de socializare, în care jandarmul hunedorean povestește tot ceea ce s-a întâmplat în parcul din Deva.

„Fură copilul! Răpește copilul!
Mă aflam ieri în parc cu soția și copilul când am auzit zgomot, zarvă, țipete de ajutor. Am observat o altercație între un bărbat și 2-3 femei, care trăgeau de un copil. Inițial, am crezut că e vorba de o problemă de familie.
În parc, era multă lume, dar nimeni nu intervenea. M-am apropiat și am văzut că bărbatul violent era într-o stare euforică, posibil să fi consumat alcool, și încerca să smulgă copilul din brațele mamei. Trăgea de micuț atât de tare încât îi rupsese hăinuțele și scutecul.
Nu am stat pe gânduri, m-am dus și l-am imobilizat pe agresor. Între timp, alt domn din parc a sunat la 112 pentru a chema serviciile de urgență, poliția și ambulanța. L-am ținut imobilizat până la venirea Poliției.
Aceasta este experiența trăită ieri de colegul nostru, maior Tănase Daniel, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Hunedoara. În timp ce se afla în concediu de odihnă, el a intervenit pentru a imobiliza un bărbat violent și pentru a aplana o situație conflictuală în care era implicat și un copil. Ulterior, agresorul a fost preluat de echipajele sosite la fața locului, urmând a se continua cercetările.
Daniel, care s-a alăturat Jandarmeriei din decembrie 2012, nu este la prima intervenție de acest fel. În urmă cu 3 ani, tot în timpul liber, el a intervenit și a acordat primul ajutor în cazul unui grav accident de circulație pe tronsonul de autostradă dintre Alba și Hunedoara, când un autoturism în care se aflau și copii, s-a răsturnat în fața sa.
Povestea lui Daniel este un exemplu de curaj și omenie pentru noi toți și ne mândrim că face parte din echipa Jandarmeriei Române. Felicitări, Daniel, și îți mulțumim!”, se arată în postarea Jandarmeriei Române.

 

Citește și: Tânărul de 29 de ani, care a încercat să răpească un copil din brațele mamei lui, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Zam

1 thought on “Jandarmul care a salvat un copilaș din mâinile unui răpitor. „Fură copilul! Răpește copilul! (…) Trăgea de micuț atât de tare încât îi rupsese hăinuțele și scutecul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *