fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Investigații medicale paraclinice, efectuate în 5 zile de la recomandare. Chiar și dacă nu mai au fonduri, furnizorii trebuie să efectueze investigațiile

Sunt șapte categorii de pacienți pentru care furnizorii de servicii medicale paraclinice pot acorda investigaţiile, chiar dacă depăşesc valoarea de contract. Este vorba despre investigaţii paraclinice necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 după externarea din spital, după încetarea perioadei de izolare, investigaţii medicale paraclinice necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare. Pentru afecţiunile respective, medicul care face recomandarea va menţiona pe formularul biletului de trimitere, după caz, următoarele:

„Monitor 1” – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu COVID-19 după externarea din spital
„Monitor 2” – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli oncologice
„Monitor 3” – pentru monitorizarea pacienților cu diabet zaharat
„Monitor 4” – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli cardiovasculare
„Monitor 5” – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli rare
„Monitor 6” – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli neurologice
„Monitor 7” – pentru monitorizarea pacienților diagnosticați cu boli cerebrovasculare

Mai mult decât atât, efectuarea investigaţiilor paraclinice necesare pacienţilor, în vederea monitorizării afecţiunilor mai sus menționate, se realizează de către furnizorii de servicii medicale paraclinice, în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data solicitării acestora.

Chiar dacă, în momentul solicitării investigaţiilor, furnizorul aflat în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate a epuizat fondurile contractate, acesta va efectua investigaţiile paraclinice, iar acestea vor fi decontate ulterior, ca urmare a încheierii unui act adiţional de suplimentare a valorii de contract.

Comunicat de presă Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *