fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(FOTO-VIDEO) Miting impresionant, la Deva. Peste 1.000 de profesori din întreg județul au participat la protest și au cerut să le fie respectate drepturile

Peste 1.000 de dascăli și personal auxiliar din învățământ au protestat astăzi în centrul Devei. Profesori veniți din întreg județul Hunedoara au mărșăluit pe străzile municipiului reședință de județ, în cea de-a opta zi care a trecut de la declanșarea grevei generale din Educație.

Protestul a luat startul la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva, iar de acolo profesorii au pornit în marș spre Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, au continuat pe bulevardul 1 Decembrie 1981, până la sensul giratoriu din fața Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, de unde s-au întors înspre Prefectura Hunedoara.

Liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Hunedoara, Paul Rusu, a declarat că în acest moment greva continuă, pentru că nu au nicio certitudine că revendicările lor vor primi rezolvare.

„După cum vedeți, greva continuă. Este o participare masivă la grevă, astăzi, în județul Hunedoara, în toate școlile, și peste 1.000 de oameni din tot județul, de la Uricani până la Brad, sunt prezenți în Piața Prefecturii. Din păcate, negocierile se puteau termina de ieri. Nu știu de ce Guvernul vine cu bucățele mici, cu fărâmituri, și nu face decât să irite. Ultima ofertă cred că ar trebui să vorbească în primul rând de salarii, ar trebui să vorbească de viitoarea lege a salarizării. Dacă guvernanții vin tot așa cu vouchere, cu fărâmituri, cu sume forfetare, cu sume pe proiecte europene, nu cred că o să ne convingă. Oferta de aseară este mai bună decât primele oferte, dar încă nu s-a ajuns la acea limită acceptabilă. E nevoie de un acord politic sau de o ordonanță de urgență prin care să se garanteze că pe legea salarizării pornim de unde ne-am propus. Putea să fie rezolvat prin Legea Educației. Din păcate, partidele politice au scos din Legea Educației această precizare. Pornim negocierea de la salariul mediu brut pe economie pentru debutant. Este cerință acceptată și de ei, dar din păcate încă nu vor să o pună într-un act normativ”, a declarat liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar Hunedoara, Paul Rusu.

În fața Prefecturii, profesorii au protestat aproximativ 40 de minute. Au strigat „Demnitate”, „Demisia” și au cântat în cor Imnul României.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *