fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(FOTO-VIDEO) 1 Decembrie, la Deva. Mii de oameni au venit să vadă parada de Ziua Națională a României

Mii de oameni au fost prezenți la Deva, în această după-masă, la manifestările dedicate Zilei Naționale a României. Copii, tineri, oameni maturi sau cei trecuți de prima tinerețe, cu toții au venit, după doi ani de pandemie, să se bucure de parada militară. A fost una dintre cele mai frumoase parade, care a existat vreodată în Deva.

După primirea onorului de către Prefectul județului Hunedoara și salutul Drapelului de Luptă a urmat intonarea Imnului de Stat al României, de către hunedoreanul Vlad Lință, elev la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

După intonarea imnului național al României, Preasfințitul Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, a oficiat slujba de Te Deum, iar apoi a transmis un mesaj de îndemn ca unirea realizată la 1 Decembrie 1918 să nu fie doar un moment lăsat în izolare ca o amintire frumoasă a unei împliniri colective, ci să reprezinte scânteia care reaprinde și întreține focul unității dintre români și conștientizarea de apartenență la acest neam, o identitate care impune și responsabilitate, nu doar beneficii moștenite de la înaintași.

A urmat rostirea mai multor alocuțiuni dedicate Zilei Naționale.

Manifestarea s-a încheiat cu tradiționala paradă desfășurată pe Bulevardul Decebal din Deva, în care au defilat Garda de onoare, reprezentanți ai forțelor de ordine și ai unităților de intervenție din județul Hunedoara.

La finalul evenimentului, copii prezenți nu i-au lăsat pe cei care au defilat să plece acasă. Autospecialele IPJ Hunedoara și ISU Hunedoara i-au atras pe micuți, care au avut posibilitatea să urce în ele și să se simtă, pentru câteva secunde, polițiști sau pompieri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *