fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

(FOTO) Parcul de vehicule ecologice electrice al municipiul Deva pentru transportul public local este complet. Primele 10 microbuze electrice vor fi transferate, luni, către Societatea de Transport Public Local

Municipiul Deva are un parc complet de vehicule ecologice, care vor deservi transportul public local. La Deva a sosit astăzi, 15 martie 2023, ultimul lot de 4 microbuze electrice și 4 autobuze electrice achiziționate pe bani europeni în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de transport public local. În total, Deva va avea 26 de vehicule ecologice care vor efectua transportul public în comun în oraș și localitățile componente (4 autobuze e-Atak Karsan și 22 minibusuri Jest Karsan). De asemenea au ajuns și toate cele 33 de stații de încărcare pentru autobuzele și microbuzele electrice.

„Luni, voi convoca o ședință de îndată a Consiliului Local, pentru a face transferul primelor 10 microbuze, care au și fost înmatriculate, către Societatea de Transport Public Local, iar apoi vor intra pe traseu. Sper ca până la finalul lunii, atunci când vom avea ședință ordinară, să putem să înmatriculăm și restul de 16 microbuze și autobuze electrice, în așa fel încât să le putem transfera și pe acelea Societății de Transport Public Local Deva”, a declarat pentru Știri din Hunedoara primarul Devei, Florin Oancea. 

Vehiculele ecologice corespund tuturor normelor europene în domeniul transportului de călători.

Mașinile sunt echipate cu: camere de luat vederi în scopul identificării eventualelor acte de vandalism și asigurării siguranței circulației rutiere, cu podea complet coborâtă, cu rampă de îmbarcat cărucioare pentru persoanele cu dizabilități motorii, cu sistem de climatizare (încălzire, ventilație și aer condiționat), cu sisteme electronice cu afișaj LED de informare a pasagerilor în interior și exterior, respectiv sisteme de sonorizare în interior, cu sistem de localizare prin GPS etc.Dimensiunea vehiculelor ecologice a fost stabilită ținând cont de dimensiunile străzilor pe care sunt configurate traseele rețelei de transport public (4 autobuze electrice de 10 m și 22 autobuze de 6 m).

Valoarea totală a contractului de furnizare a autobuzelor electrice este 43.815.800 lei cu TVA inclus (aproximativ 9 milioane de euro).
Investiția în autobuze electrice face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Deva.
Achiziția de autobuze electrice este prima componentă a proiectului de modernizare a transportului public local din Deva. A doua componentă este modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente.
Ambele proiecte vor contribui la creșterea calității serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum și la o calitate mai bună a vieții locuitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *