fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Donați pentru o șansă la o viață normală, pentru Matei, un băiețel din Deva. A fost acceptat pentru operație, în America

Matei, un băiețel din Deva, diagnosticat cu paralizie cerebrală – tetrapareză spastică, are o șansă de a se face bine, de a avea o copilărie ca toți copiii. Matei a fost acceptat de un spital din America, unde va fi operat cu șanse foarte mari de reușită.

„Matei este un băiețel de 2 ani, diagnosticat la 9 luni cu Paralizie cerebrala, apoi diagnosticat cu Paralizie cerebrală – tetrapareză mixta iar acum la 2 anișori cu Paralizie cerebrala – Tetrapareză spastică. El face recuperare încă de când avea 3 luni, pentru că la naștere a suferit o hemoragie craniană /leziune cerebrală, însoțită de leucomalacie periventriculară, însă iată că după 2 ani , a primit o șansă să se facă bine, să devină un copil normal. În America este singurul spital din lume care face operația cu șansele de 98% de reușită, tot ce ne mai lipsește sunt 100.000 euro. Operația se numește SDR- Selective Dorsal Rhizotomy, este o procedură neurochirurgicală care distruge selectiv rădăcinile nervoase problematice din măduva spinării.

Această intervenție este utilizată pentru ameliorarea simptomelor negative ale afecțiunilor neuromusculare, cum este în cazul lui Matei, diagnosticul de Paralizie cerebrala – Tetrapareza Spastică. Nervii spastici vor fi identificați și vor fi izolați și tăiați, reducând astfel spasticitatea in funcție de caz. In cazul lui Matei spasticitatea va putea fi redusă aproape de zero. Această operație nu doar că îl va ajuta să meargă independent, ci îi va reduce si durerile osoase, musculare, tendoane , dureri de coloană, strâmbarea oaselor …și cine știe prin câte ar mai trebui să trecă.

Matei este un copil foarte deștept, răspunde la toate comenzile, vorbește și se exprima în cel mai frumos mod posibil. Pe parte cognitivă e bine, el e afectat doar motoric iar acest lucru ne dă toată încrederea că el v-a fi un copil normal după această operație”, scrie Asociația „Împreună pentru Bubu”.

Mama băiatului speră că fiul ei va putea merge, după această operație. Are nevoie, însă, de sprijinul nostru.

„Fiul meu, Matei a fost acceptat în AMERICA pentru OPERAȚIE LA COLOANĂ. ❗️
Este singura lui șansa sa poată sa meargă independent, el fiind diagnosticat cu Tetrapareza spastica.
Costurile ajung la 100.000 €, bani pe care noi nu ii avem .????
‼️Va rugam ajutați-ne sa mergem in AMERICA sa ii facem aceasta interventie ????
Pe parte cognitivă e bine , el e afectat doar motoric, Matei este un copil foarte deștept, răspunde la toate comenzile, vorbește și se exprima în cel mai frumos mod posibil. Pe parte cognitivă e bine, el e afectat doar motric, iar acest lucru ne dă toată încrederea că el v-a fi un copil normal după această operație.
Fără aceasta interventie Matei nu va putea merge, este singura lui șansa”, scrie mama lui Matei, pe contul ei de socializare.

Puteti dona în contul mamei lui Matei:

Titular cont: Natasa Lucia Cazu
IBAN RON: RO05INGB0000999906297382
IBAN EURO: RO53INGB0000999912271136
Cod SWIFT/BIC
INGBROBU
Banca: INGB CENTRALA

Sursa foto: Facebook/Natasha Cazu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *