fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Din opoziție, partidul AUR și-a prezentat, la Deva, programul de guvernare. Steagul UE, scos din sala în care a avut loc conferința de presă (VIDEO)

Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat, sâmbătă, la Deva, programul de guvernare, în fața a circa 600 de susținători ai formațiunii, din întreg județul. Acesta conține 15 puncte, prin care AUR își dorește reconstruirea României, iar despre program au vorbit, pe larg, parlamentarii AUR – Claudiu Târziu, Sorin Lavric, Ringo Dămureanu, dar și Eugen Popescu, coordonator AUR. Marele absent al evenimentului fost însă George Simion, președintele partidului.

La eveniment au luat parte și foști liberali, Marius Surgent și Tiberiu Balint, dar și fostul viceprimar al Devei, Răzvan Mareș.

„Fiecare auzim zi de zi, oră de oră, fel de fel de trăznăi, care se spun despre AUR. Ba că am fi inculți, ba că suntem știrbi, ba că suntem ultranaționaliști, ba că nu mai suntem ultranaționaliști, ci că suntem cu nu știu cine, cu rușii, cu americani, cu bombele, cu avioanele. Prostii, doamnelor și domnilor. Zilnic auziți prostii. (…) AUR a demonstrat că este partidul de cea mai bună calitate , care există la ora actuală în Parlamentul României. AUR este singurul partid real de opoziție în România. AUR a dovedit că poate să facă opoziție. Că poate să reunifice societatea civilă. Poate să organizeze proteste și să le susțină. Dar a venit momentul să le arătăm românilor ce putem mai departe. (…) Pentru că piața muncii și mediul de afaceri merg mână în mână, veți constata, la ora actuală, că românul este împovărat de taxe. 42,5% din salariu merge direct către impozite și contribuții. Adăugați 19% TVA și veți depăși cifra de 60%. Din cinci zile, românul muncește trei pentru stat și abia două pentru el și familia lui. AUR vine și propune ca, gradual, salariul minim pe economie să se cifreze la 5.000 de lei. Această valoare va crește gradual și va fi obligatoriu prin lege indexarea cu inflația. Nivelul acesta al contribuțiilor va fi redus la jumătate. Nivelul maxim al impozitelor și contribuțiilor nu va depăși 25%, pentru toate salariile sub 5.000 de lei. Asta înseamnă că românul va rămâne net cu circa 3.800-4.000 de lei. (…) Pentru seniorii noștri, AUR vine cu un program inovativ. Absolut toți pensionarii care de a doua zi se angajează în mediul privat vor fi scutiți de impozite și contribuții. Societățile care îi vor angaja pe ei și pe tineri nu vor mai fi călcate zi de zi, lună de lună, de organele de control. Pentru că AUR va reuși să unifice organele de control și va pune maxim un control pe an”, le-a spus susținătorilor AUR Ringo Dămureanu.

AUR propune ca firmele cu o cifră de afaceri mai mică de 5 milioane de euro să plătească un impozit de 2% pe cifra de afaceri, iar companiile cu o cifră mai mare de 5 milioane să plătească 16% impozit pe profit.

„Este pentru prima data când un partid politic cu aspirații guvernamentale vine în fața alegătorilor și le prezintă viziunea pentru România. Și nu doar că le prezintă, ci solicită ca aceasta să fie confirmată sau amendată, îmbunătățită. De aceea mergem în țară, în fiecare județ, pentru a afla dacă ce am gândit noi pentru România este și din punctul de vedere al românilor un lucru bun, un lucru fezabil. Dacă poate fi mai bun. Vom guverna pentru toți românii. (…) Este un program structurat pe 15 direcții de acțiune guvernamentală, care conține 150 de măsuri, dar într-o formă schematică, pentru că, altminteri, ar fi fost cât o carte de telefoane de pe timpuri. Vrem să ducem România de la deconstrucție de care s-au ocupat cei care au guvernat până astăzi, vreme de 33 de ani, la reconstrucția pe care România o merită și la care avem cu toții șansa din 2024”, a spus parlamentarul AUR Claudiu Târziu. 

„Sunteți mințiți de fiecare dată de posturile de televiziune, de radio, de faptul că AUR vrea să scoată România din UE. Sunt minciuni. O dezinformare crasă. AUR este un partid euro-realist și se declară fidel proiectului european, astfel cum acesta a fost gândit de părinții săi fondatori, prin recunoșterea și afirmarea rădăcinilor creștine ale tuturor statelor membre. Considerăm că locul României este în UE și în spațiul Shengen, dar sunt adepții unei Europe a națiunilor suverane și respingem ideea unui suprastat federalist, de genul Statelor unite ale Europei, promovată de anumite instituții birocratice și cercuri globaliste”, a spus Eugen Popescu, coordonatorul AUR.

Întreg programul de guvernare AUR „Reconstruim România” aici.

Stegul UE, scos din sala unde a avut loc conferința de presă

După evenimentul de prezentare a programului de guvernare, a avut loc o conferință de presă. În sala mică a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, la fiecare eveniment, lângă prezidiu, sunt două steaguri: unul – al României, iar cel de-al doilea – al Uniunii Europene. Din suportul de steaguri, la momentul conferinței de presă, lipsea cel al Uniunii Europene. Întrebat de ce din sala lipsește steagul UE, senatorul AUR Claudiu Târziu a răspuns:

„Nu știu, eu am venit, ca și dumneavoastră, aproape de începutul… (evenimentului – n.r.). Dar nu cred că l-a îndepărtat cineva. Noi avem steagul UE peste tot, în toate instituțiile și în sediul de partid. Noi suntem membri UE și ne manifestăm ca atare. Asta ne dă anumite drepturi, și de circulație, și de muncă și de studii afară. Vrem să ni le păstrăm. Dar nu punem niciodată Uniunea Europeană deasupra statului național”, a spus Claudiu Târziu. 

blank blank

Într-un final, steagul a fost găsit într-un colț din antecamera sălii mici a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, ascuns după un banner al AUR.

 

 

 

1 thought on “Din opoziție, partidul AUR și-a prezentat, la Deva, programul de guvernare. Steagul UE, scos din sala în care a avut loc conferința de presă (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *