fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Contracte pe fonduri europene, reziliate. Nerespectarea termenului de finalizare a lucrărilor, motivul rezilierii

O firmă spaniolă, care trebuia să extindă rețele de apă în Uricani și Câmpu lui Neag pe fonduri europene în 21 de luni de la emiterea ordinului de începe a lucrărilor, nu a respectat termenele de finalizare și s-a trezit cu contractele reziliate. Măsura a fost luată de Apa Serv Valea Jiului, în urma consultărilor pe care le-au avut cu Ministerul Fondurilor Europene. Contractele s-au semnat în luna martie 2019, iar astăzi, la mai bine de trei ani distanță, lucrările sunt finalizate în proporție de 70%. Asocierea de firme care nu a respectat termenele din contract este Vires Construct – Hermanos Rubio Grupo Constructor Herce Slu.

Astăzi, Consiliul Județean a aprobat un proiect prin care reprezentantului CJ Hunedoara în AGA Apa Serv Valea Jiului i se dă mandat să voteze pentru angajarea unor juriști, în cazul în care firma spaniolă dă Apa Serv în judecată.

„Firma spaniolă nu a respectat contractul făcut. Cei de la Apa Serv au avut discuții îndelungate cu Ministerul Fondurilor Europene. S-a reziliat acest contract, iar noi acum ne luăm măsuri de siguranță, în condițiile în care ne dau în judecată, pe noi, pe Apa Serv, să putem avea consultanță juridică profesionistă. Lucrările au fost finalizate în procent de 70%. Ei nu au terminat lucrarea și au ieșit din termenul contractului și atunci trebuia să se ia măsurile de rigoare. Dacă nu ne dă în judecată, nu se vor cheltui acești bani ai Apa Serv”, a declarat administratorul public al CJ Hunedoara, Costel Avram, care este și reprezentatul CJ Hunedoara în AGA Apa Serv Valea Jiului.

Pentru că nu au fost finalizate, lucrările vor fi scoase din nou la licitație.

Proiectul de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din orașul Uricani urmărește reabilitarea rețelelor de distribuție a apei potabile din acest oraș, pe o lungime de aproximativ 7 km, construirea unei stații de pompare pe râul Toplița, de la Valea de Brazi, reabilitarea sistemului de colectare a apelor uzate, pe o lungime de aproximativ 6,4 kilometri și construirea stației de pompare a apelor uzate Uricani. Valoarea contractului este de aproximativ 13,6 milioane de lei, fără TVA.

Al doilea contract de investiții prevede execuția unor lucrări de extindere a rețelelor de alimentare cu apă potabilă din Uricani, în zona rurală Câmpu lui Neag. Valoarea contractului este de aproximativ 4,5 milioane de lei, fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *