fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Comitet Județean pentru Situații de Urgență, în urma prăpădului făcut de ploile torențiale

Astăzi, la sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, prefectul Călin Petru Marian a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, la întâlnire participând și președinții Comitetelor locale pentru situații de urgență din fiecare unitate administrativ teritorială afectată de inundații.

În cadrul ședinței extraordinare au fost analizate și adoptate măsurile ce se impun ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase înregistrate la nivel județului Hunedoara.

„Facem tot ce este nevoie pentru ca hunedorenii afectați de fenomenele meteorologice periculoase să fie în siguranță! În această dimineață, am convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara. Este extrem de important să ne organizăm cât mai rapid pentru a remedia problemele din localitățile afectate de inundații. Ieri, alături de comandantul ISU Hunedoara, Alin Nasta, am fost în teritoriu pentru a gestiona și monitoriza fiecare situație chiar de la fața locului. Cel mai important este să rezolvăm problemele de infrastructură care pun în pericol circulația rutieră și cele legate de întreruperea curentului electric. Avem un număr de 170 de gospodării afectate și am solicitat să ne fie comunicate toate rapoartele operative de către Comitete locale de situații de urgență, într-un termen cât mai scurt. Ceea ce vreau să evidențiez este faptul că trebuie să fim operativi, trebuie să lucrăm împreună pentru a soluționa aceste situații neplăcute. Am văzut oameni care au plâns, am văzut oameni care s-au temut că vor rămâne acoperiș deasupra capului, am văzut părinți și bătrâni descurajați. Este nevoie să fim alături de ei și să îi sprijinim în aceste situații delicate. Doresc să le transmit cetățenilor că pericolul a fost depășit, dar în cazul în care vor mai exista asemenea situații, îi rog să semnaleze orice problemă la numărul de telefon 112. I.S.U. Hunedoara este extrem de bine organizat, prompt și dedicat fiecărui om. Salvatorii I.S.U sunt eroii noștri și le mulțumesc pentru tot ce fac în astfel de situații. La fiecare misiune pe care o îndeplinesc, văd cum dau totul pentru oameni. Sunt de mai bine 24 de ore la datorie și acționează în continuare pentru ca nicio persoană să nu mai fie în pericol. În acest moment se află în teren echipe mixte formate din personalul specializat I.S.U și jandarmi din Inspectoratul de Jandarmi Județean Decebal Hunedoara, pregătiți să intervină în orice moment”, a declarat prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian.

În această dimineață, a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, convocat în urma fenomenelor meteo produse în cursul zilei de ieri.

Consiliul Județean Hunedoara a fost reprezentat de președintele Laurențiu Nistor și administratorul public Costel Avram.

„La nivelul județului nostru, au fost afectate 33 de localități în Ținutul Pădurenilor și pe Valea Mureșului. 15 localități au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică, fiind afectate peste 1.200 de persoane. 23 de persoane au fost evacuate de echipele de intervenție și mai multe drumuri județene și comunale au fost afectate.

Consiliul Județean Hunedoara se află în legătură permanentă cu reprezentanții Instituției Prefectului, cu primarii, cu echipele de intervenție și coordonează activitățile operatorilor care se ocupă cu întreținerea drumurilor județene. Toți operatorii sunt mobilizați!

Există localități izolate din cauza drumurilor de acces care au fost afectate de inundații. În aceste zone, se acționează cu prioritate!

Rog comitetele locale pentru Situații de Urgență să manifeste atenție la modul cum se acționează. Toți oamenii afectați au nevoie de sprijin, mai ales persoanele în vârstă.

Bineînțeles, ce a stricat natura în câteva ore, nu vom putea repara de îndată, dar am convingerea că, lăsând la o parte orgoliile, putem face toate demersurile pentru a obține fondurile necesare în vederea executării lucrărilor de reparații”, a declarat președintele Laurențiu Nistor.

blank blank

La nivelul judetului s-au înregistrat urmatoarele evenimente ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase:
1.Localități afectate: 30
2. Drumuri naționale afectate – 2 – D.N. 74 , DN 7
2.Drumuri județene blocate – 4 – DJ 687 J,
DJ 687 K, DJ 687 F
3.Drumuri comunale blocate – 3, – DC 103 A, DC 115 A, D.C.15
4.Anexe gospodăresti afectate: aproximativ 170
5.Personal și tehnică de intervenție:
112 cadre militare, 19 autospeciale de interventie, 5 motopompe remorcabile, 13 motopompe transportabile
6. Localități fără curent electric: 15
7. Persoane evacuate: 23 (13 bărbați, 8 femei, 3 minori).
Din fericire, nu au fost înregistrate victime!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *