fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Bazinele mari ale ștrandului din Deva au fost suspendate temporar de DSP Hunedoara. Directorul instituției, Delia Băda: „În celelalte două bazine, cele pentru copii, oamenii pot merge în continuare, pentru că ele sunt conforme”

Cele două bazine mari ale ștrandului din Deva au fost suspendate temporar de Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, în urma unui control care a început în urmă cu trei săptămâni. Inspectorii DSP au constatat că bazinele sunt deteriorate, și ele trebuie reparate, înainte de a fi din nou puse în funcțiune. Devenii trebuie să știe însă că celelalte două bazine, respectiv cele pentru copii, sunt conforme, iar DSP Hunedoara nu a dispus nicio măsură în privința lor, astfel că pot să meargă, în continuare, la ștrandul din Deva.

„În urmă cu trei săptămâni, noi am fost la ștrand pentru a verifica apele de îmbăiere. Nu a fost singurul ștrand verficat. Au fost toate din județ, și mai multe au avut neconformități și le-am pus în vedere să remedieze neconformitățile. La Deva, astăzi ar fi trebuit să meargă la recontrol. A coincis cu o altă sesizare, care a venit ieri. Noi am procedat la recontrolul pe care l-am fi făcut oricum astăzi, și au fost verificate toate aspectele pe care le-a sesizat acea persoană. Sigur că parte din neconformități au fost remediate, din cele descoperite în controlul inițial. Astăzi s-a verificat în primul rând clorul. Clorul a fost luat în mai multe etape: prima dată a fost 5, la prima clorinare, dar el trebuie să stea o anumită perioadă, ca să se filtreze. După aceea, am luat probă cu aparatul nostru, iar clorul era 3,88. Valorile admise ale clorului sunt între 0,5 și 1,5. PH-ul, a fost 6,5, iar valorile normale sunt între 7,2 și 7,8. (…) Astăzi, la această oră, nivelul clorului și al PH-ului este în limite normale. (…) Au mai fost scorojite bazinele, două dușuri erau defecte, dar au fost remediate pe parcursul controlului, a fost căzută tencuiala din două bazine, a fost degradată mocheta, cabinele de schimb trebuie reparate și zugrăvite. Noi am aplicat o amendă de 6.000 de lei, au fost suspendate acele două bazine mai mari, până la remedierea neconformităților. În celelalte două bazine, cele pentru copii, oamenii pot merge în continuare, pentru că ele sunt conforme”, a declarat directorul DSP Hunedoara, Delia Băda, pentru Știri din Hunedoara.

Și comisarii de la Protecția Consumatorilor au fost în verificări la ștrandul din Deva, iar în urma acestora s-a dispus oprirea temporară a anumitor zone, punctual. Potrivit directorului Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Hunedoara, afișul cu „oprirea temporară a serviciilor” ar fi trebuit pus doar în zonele vizate și nu la intrare în ștrand.

Sursa foto: Facebook/Lucian Mara USR
Sursa foto: Facebook/Lucian Mara USR

 

„Am avut o acțiune comună cu DSP. Noi am luat niște măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor pe toată zonă de dușuri, de aparate de fitness, pentru că le-am găsit neconforme. Oprim temporar prestarea serviciilor, până la remediere. Nu e o închidere propriu-zisă. Noi am dat oprire temporară doar pe zona de dușuri și celelalte anexe care erau neconforme. Afișul nostru trebuia pus pe zona aceea de vestiare și de dușuri. Nu tot ștrandul este neconform”, a declarat directorul Comisariatului pentru Protecția Consumatorului Hunedoara, Daniel Dumitran.

 Bazinele cele mari vor fi golite de apă, reparate și revopsite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *