fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Bărbat din Deva, arestat în lipsă după ce ar fi bătut doi oameni. Claudiu Roznovan a fost dat în urmărire națională

Mandat de arestare preventivă în lipsă, emis pe numele unui bărbat din Deva, bănuit de comiterea infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Claudiu Gheorghe Roznovan este acuzat că, între Crăciun și Revelion, ar fi bătut doi oameni.

„Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la data de 27 decembrie 2022, în jurul orei 12:45, un bărbat de 41 de ani, din Deva, a agresat într-o scară de bloc două persoane, o femeie, prietenă de familie cu acesta, și un bărbat care o însoțea.
În cursul acestei zile, în urma administrării probatoriului, pe numele bărbatului de 41 de ani a fost emis, de către Judecătoria Deva, un mandat de arestare preventivă în lipsă, sub aspectul comiterii infracţiunii de loviri sau alte violenţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva. În baza art.226 C.p.p. rap. la art.223 alin.1 lit.a) şi alin.2 C.p.p. şi art.202 alin.1 C.p.p., dispune arestarea preventivă, în lipsă, a inculpatului ROZNOVAN CLAUDIU GHEORGHE cercetat pentru săvârșirea a două infracţiuni de lovirea şi alte violenţe, fapte prev. și ped. de art.193 alin.2 C.p., cu aplicarea art.38 alin.1 C.p., pe o perioadă de 30 zile, începând cu data punerii în executare a mandatului de arestare preventivă emis pe numele inculpatului. În baza disp.230 alin.1-4 C.p.p., dispune emiterea mandatului de arestare preventivă privind pe inculpat. Respinge cererea formulată de apărătorul desemnat din oficiu, privind luarea măsurii preventive a controlului judiciar ori a arestului la domiciliu. În baza art.275 alin.3 C.p.p., cheltuielile judiciare în cuantum de 100 de lei avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu în cuantum de 340 lei se avansează din fondul special al Ministerului Justiţiei către Baroul Hunedoara. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpat. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 09.01.2023, ora 10,41”, se arată în minuta Judecătoriei Deva.

Poliţiştii continuă activităţile specifice în scopul punerii în aplicare a mandatului de arestare preventivă emis în lipsă, bărbatul fiind pus în urmărire naţională.

blank

Poliţiştii le solicită tuturor celor care deţin informaţii utile depistării celui în cauză să apeleze de urgenţă Poliţia la numărul unic 112.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *