fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Bărbat din comuna Bucureșci, transportat în prelată, un kilometru, de salvatori. Autospecialele nu au putut înainta din cauza zăpezii și a gheții

Operațiune dificilă, dar reușită pentru salvatorii hunedoreni. Pompierii și un echipaj de la Ambulanță au transportat astăzi, într-o prelată, un bărbat care avea nevoie urgentă să ajungă la spital. Nu au reușit să ajungă până la casa omului, din cauză că drumul este acoperit cu zăpadă și cu gheață. Totul s-a întâmplat în comuna Bucureșci, în satul Curechiu.

„Pentru salvatori nu contează distanța pe care trebuie să o parcurgi, indiferent de condițiile meteo sau de mijlocul de deplasare, pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor medical de urgență.
Pompierii Stației Brad din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Hunedoara s-au alăturat, astăzi, echipajului Serviciului de Ambulanță Județean pentru a transporta de la domiciliu la ambulanță, apoi la spital, un bărbat în vârstă de 67 de ani, cu afecțiuni respiratorii severe, din localitatea Curcehiu, comuna Bucureșci.

Pompierii brădeni împreună cu personalul medical al ambulanței s-au deplasat pe jos pe o distanță de peste 1 kilometru, accesul autovehiculelor fiind inaccesibil, drumul fiind acoperit de zăpadă și gheață.

În condiții de temperatură foartă scăzută, echipa mixtă de intervenție, pompieri-medici a transportat pacientul cu ajutorul unei prelate de transfer”, au declarat reprezentanții ISU Hunedoara.

Ulterior, barbatul a fost internat la Compartimentul de Primiri Urgențe din municipiul Brad unde i s-a acordat tratament de specialitate, iar acum se află în afara oricărui pericol, sub supravegherea medicilor.

blank blank blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *