fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

A mers să își facă pașaport cu un act de identitate fals. O polițistă vigilentă a observat imediat că documentul nu era emis de autoritățile române

Un bărbat a încercat luna trecută să își procure un pașaport real, în baza unui act de identitate fals. Totul s-a întâmplat la Serviciul Public Comunitar de pașapoarte al județului Hunedoara. O polițistă vigilentă a observat imediat că documentul prezentat are unele elemente care nu sunt identice cu o carte de identitate reală. Astăzi, în apropierea Zilei Pașaportului Românesc, sărbătorită pe data de 19 martie, prefectul și unul dintre subprefecții județului Hunedoara au felicitat-o pe subinspectorul de poliție Eugenia Cristina Vasiu pentru modul în care și-a făcut treaba.

„În această dimineață, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, împreună cu subprefectul județului Hunedoara, Szell Lorincz , au acordat o diplomă de merit și i-au inmânat un buchet de flori doamnei subinspector de poliție Eugenia Cristina Vasiu, în semn de prețuire și recunoaștere pentru modul exemplar în care și-a onorat îndatoririle profesionale, identificând o carte de identitate falsă și împiedicând obținere unui pașaport.
Prefectul județului Hunedoara. Călin Petru Marian, a felicitat-o pentru vigilența și contribuția sa la asigurarea respectării legii, deservind binelui public și a transmis tuturor celor prezenți că fenomenul infracțional trebuie combătut prin toate mijloacele legale.
Cu această ocazie, a fost marcată și Ziua Pașaportului Românesc, care va avea loc în data de 19 martie, în contextul a 111 ani de istorie a documentului de călătorie românesc și 15 ani de biometrie de la lansarea primului paşaport electronic românesc, fiind poziționat în prezent pe locul 17 (din 199 de pașapoarte evaluate) pe scara mobilității globale”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Hunedoara. 

Persoana care a încercat să folosească un act de identitate fals pentru obținerea unui pașaport va fi cercetată acum de oamenii legii.

blank blank

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *