fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

A început amenajarea spațiului de joacă din cartierul Grigorescu

Direcția de Asistență Socială Deva a început amenajarea spațiului de joacă din zona blocurilor de locuințe sociale situate pe strada Nicolae Grigorescu, din Deva. Lucrările de execuție a proiectului se desfășoară între imobilele nr. 3 și nr. 4, începând de miercuri, 12 aprilie 2023, iar investiția este finanțată de la bugetul local.

Spațiul de joacă va ocupa o suprafață de aproape 100 de metri pătrați și va pune la dispoziția copiilor mai multe elemente specifice, printre care un ansamblu modular de tobogane, leagăne, carusel, balansoar, ladă cu nisip etc.

De asemenea, spațiul de joacă va beneficia de o zonă de relaxare, pentru însoțitorii copiilor – dotată cu mobilier urban (bănci și coșuri de gunoi). Pentru iluminarea zonei, vor fi utilizate panouri fotovoltaice ca sursă de alimentare a stâlpilor solari – ceea ce înseamnă accesibilitate, energie verde și cheltuieli minime.

Lucrările de amenajare a spațiului de joacă sunt executate de S.C. „Lockout Systems” SRL, cu sediul în localitatea Peștenița/Densuș, județul Hunedoara, iar valoarea contractului de proiectare și execuție a lucrărilor este de 176.881 lei (TVA inclus).

Prin realizarea investiției, administrația locală urmărește amenajarea unui spațiu de joacă plăcut și sigur pentru cei aproximativ 50 de copii care locuiesc în zona Nicolae Grigorescu, încurajând astfel activitatea fizică și petrecerea timpului în aer liber, precum și conexiunea copiilor cu mediul natural.

blankblank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank blank

Direcția de Asistență Socială Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *