fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

30 de milioane de lei ajung în județul Hunedoara, prin PNRR, pentru construirea de locuințe pentru tineri. Deva, Hațeg și Hunedoara, localitățile câștigătoare

Trei contracte de finanțare au fost semnate azi, la Guvern, pentru construirea de locuințe pentru tineri, în municipiile Deva, Hațeg și Hunedoara. Hațegul a primit suma de aproximativ 2,9 milioane de lei, Hunedoara – 8,6 milioane de lei, iar la Deva vor ajunge aproximativ 18,8 milioane de lei.

Anunțul a fost făcut de deputatul liberal Vetuța Stănescu.

„Alte 30 de milioane de lei ajung în județul Hunedoara prin PNRR pentru construirea de locuințe pentru tineri!
Guvernul condus de Premierul liberal Nicolae Ionel Ciucă a semnat 3 noi contracte finanțate prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru județul Hunedoara, în vederea construirii de locuințe nZEB (clădiri cu o performanță energetică foarte ridicată) pentru tineri.
Municipiul Deva primește o finanțare în valoare de 18.761.394,24 lei, pentru orașul Hațeg a fost aprobată o finanțare în valoare de 2.890.806,35 lei, în timp ce în municipiul Hunedoara proiectul care vizează construirea de locuințe pentru tineri are o finanțare în valoare de 8.612.509,00 lei”, a spus deputatul PNL Vetuța Stănescu.

Locuințele vor respecta standardul nZEB (near-Zero Energy Building) plus și vor fi dotate cu sisteme inteligente pentru managementul rețelelor de climă, termoficare și iluminat. În acest fel, cheltuielile acestor locuințe vor fi mici – un aspect important în contextul creșterii prețurilor la energie. În același timp, aceste locuințe vor reduce impactul fenomenului de efect de seră, vor fi sustenabile și prietenoase cu mediul.

Foto concept ilustrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *