fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Sute de hunedoreni și zeci de angajatori au participat la bursa generală a locurilor de muncă

Sute de persoane și zeci de angajatori au participat, în această dimineață, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, desfășurată la Deva, Orăștie și Petroșani. Obiectivul principal al evenimentului îl constituie creșterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitantul locului de muncă.

Oferta angajatorilor care au participat la bursa locurilor de muncă de la Deva a fost diversificată. Au fost oferite aproape 200 de locuri de muncă, în diferite domenii, iar 12 persoane și-au găsit un loc de muncă.

La nivelul întregului județ, peste 500 de locuri de muncă au fost disponibile pentru cei aflați în căutarea unui job.

La finalul Bursei, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara a raportat următoarele rezultate:

Au fost contactaţi un număr de 149 angajatori în vederea participării la bursă şi au participat efectiv un număr de 68 agenţi economici. Oferta de locuri de muncă a numărat 519 de posturi, repartizate pe localităţi după cum urmează:

 

Localitate

Ofertă de locuri de muncă

Deva

198

Petroşani

76

Orăștie

245

Repartizarea pe localităţi a celor 520 de hunedoreni participanţi la bursă a fost următoarea:

 

Localitate

Persoane participante

Deva

210

Petroşani

248

Orăștie

62

Au fost selectate 99 persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 16 persoane, situaţia angajărilor prezentându-se astfel:

 

Localitate

Persoane încadrate pe loc

Deva

12

Petroşani

4

Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă.

Potrivit directorului AJOFM Hunedoara, în județ există peste 6.000 de șomeri, iar dintre aceștia doar 6% reprezintă persoane cu studii superioare.

„La inițiativa noastră, a AJOFM Hunedoara, în județ, anul acesta, am avut Bursa Mărțișorului, în perioada 1-3 martie, am avut în data de 20 aprilie o bursă a locurilor de muncă, destinată proiectului SICO HD. Deci, iată că activitatea noastră este una complexă și destul de stufoasă. 280 de persoane s-au încadrat în muncă, în urma evenimentelor organizate în luna martie și aprilie. În acest moment, avem înregistrați un număr de aproximativ 6.300 de șomeri. Din punct de vedere a structurii, din toată această bază de date, 6 % sunt șomeri cu studii superioare. Ceea ce înseamnă că ne concentrăm toate forțele și activitățile pentru cursuri de formare profesională. Avem șomeri care sunt greu ocupabili, care provin din meserii care nu se mai găsesc pe piața forței de muncă sau au o vârstă la care e mai greu să își găsească un loc de muncă ori locuiesc într-o zonă de unde mai greu pot să vină să lucreze. Prin cursurile pe care noi încercăm să le oferim, prin măsurile active pe care le oferim angajatorilor încercăm să integrăm pe piața forței de muncă și aceste persoane”, spune directorul AJOFM Hunedoara, Georgeta Angelica Tomuța.

La eveniment a participat și prefectul județului Hunedoara, Călin Marian.

„Este un eveniment foarte important pentru economia județului, pentru că aici se întâlnește cererea cu oferta. Avem foarte mulți angajatori, și un pic cam puțini cei care doresc să fie angajați. Dar, până la urmă faptul că AJOFM vine cu astfel de acțiuni prin care firmele pot să își pună pe tapet forța de muncă în fața celor care vor să muncească este un lucru bun, pe care îl susținem. Orice acțiune de acest gen este benefică”, spune prefectul județului Hunedoara, Călin Marian.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *