fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

SĂPTĂMÂNA FAPTELOR BUNE. Copiii de la Grădinița PP7 au donat fructe și legume persoanelor vulnerabile

Peste 250 de kilograme de fructe și legume au fost donate, joi, 24 noiembrie 2022, de preșcolarii și educatoarele de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 Deva, mai multor familii defavorizate care se află în evidența Direcției de Asistență Socială Deva.
Acțiunea a avut loc în cadrul campaniei naționale „Săptămâna legumelor și fructelor donate”, care se desfășoară în perioada 21–25 noiembrie 2022 și implică strângerea de fructe și legume de către preșcolari voluntari și donarea acestora persoanelor din categorii vulnerabile și organizațiilor sociale.

La eveniment participă 100 de preșcolari și 55 de educatoare de la Grădinița PP7 și structurile arondate. Joi, 149 de kilograme de fructe și alte 106 kilograme de legume donate de copii au ajuns pe masa a 24 de persoane cu vârste între 3 – 73 de ani, care beneficiază de hrană gratuită prin serviciul social „Masa pe roți” Deva.

blank blank blank

„În cadrul campaniei, au fost colectate sute de kilograme de mere, pere, struguri, banane, portocale, clementine, kiwi, cartofi, ardei, morcovi, țelină, păstârnac, ceapă etc. Donând legume și fructe, copiii au învățat cât de benefic este consumul acestora, așa că le dăruiesc cu drag și celor care sunt afectați de lipsa alimentelor. Este săptămâna faptelor bune! Generozitatea și solidaritatea ne unește în jurul legumelor și fructelor donate, pe care le distribuim familiilor aflate în situații de dificultate și copiilor din centrele de zi și casele de tip familial din Deva și Săulești. Prin acest demers, încercăm să dezvoltăm abilitățile copiilor de a trăi în armonie cu cei din jurul lor, într-o societate în care contează umanitatea, implicarea și responsabilitatea”, explică organizatorii acțiunii.

blank blank

Campania socială „Săptămâna legumelor și fructelor donate” face parte din seria activităților organizate în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), care presupune încurajarea implicării copiilor și elevilor, ca voluntari, în activități educative ce promovează dezvoltarea spiritului de acțiune și incluziunea socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *