Adunarea Generală a Asociației Salvital Hunedoara și-a prezentat, astăzi, raportul de activitate pe anul 2022. Peste 5.000 de consultații gratuite, oferite oamenilor din zone greu accesibile au fost efectuate în ultimii doi ani, de la momentul în care activitatea Salvital „s-a rupt” de activitatea SMURD, paramedicii fiind preluați de ISU Hunedoara.
„Rolul Asociației Salvital Hunedoara este foarte important pentru noi și pentru populația județului Hunedoara, de aceea susținem fără nicio reținere activitatea pe care o desfășoară. Iată că, prin consultațiile care au loc în zonele greu accesibile din județ, în acele localități în care nu există medici de familie sau în zonele urbane unde sunt solicitări din partea oamenilor, sunt descoperite din timp afecțiuni care, tratate în stadiu incipient, pot salva vieți prețioase. Fiecare om contează și cred că, prin activitatea desfășurată în acești 18 ani, Asociația SALVITAL a demonstrat că este un adevărat sprijin pentru cetățeni”, a declarat președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.
„Ședința Adunării Generale a Asociației Salvital, la care am fost invitat să particip astăzi, a scos în evidență rezultatele impresionante ale echipei de medici și asistenți care își desfășoară activitatea în cadrul proiectului de telemedicină și teleconsultații.
Numărul hunedorenilor care au beneficiat de aceste consultații gratuite, peste 5000 în ultimii doi ani, arată că decizia de a susține acest proiect a fost una corectă. Mă bucur că, alături de Consiliul Județean Hunedoara, numeroase primării din județ s-au alăturat acestui proiect și că, prin efortul tuturor, cetățenii beneficiază de consultații gratuite.
Este mai ușor să previi, decât să tratezi! Sub această deviză, sunt convins că Asociația Salvital va continua acest demers pentru a oferi cât mai multor cetățeni ai județului șansa la un diagnostic care le poate salva viața!”, a spus administratorul public al CJ Hunedoara, Costel Avram.