fbpx
  • 0747.305.190
  • redactie@stiridinhunedoara.ro
  • Deva, județul Hunedoara

Cel mai agresiv soț din județul Hunedoara. Are 13 dosare penale pentru „violenţă în familie, lovire, ameninţare, violare de domiciliu sau încălcare ordin de protecţie, în care părţi sunt soţiile sau fostele soţii ale pârâtului”

Un bărbat din satul Livadia pare a fi cel mai agresiv soț din județul Hunedoara. Acesta, potrivit judecătorilor, are 13 dosare penale la activ, pentru agresiune în familie. În cel mai recent, magistrații au emis un ordin de protecție pe numele lui, pentru a o proteja pe fosta soție de amenințările bărbatului.

Nu este pentru prima dată când femeia cere ajutorul oamenilor legii. Bărbatul a amenințat-o în mai multe rânduri pe fosta soție și ar fi încălcat și ordinele de protecție emise până acum.

„Din probatoriul administrat, instanţa va reţine existenţa unei stări de violenţă în sensul ameninţării reclamantei de către pârât, între părţi existând înregistrate pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hațeg, mai multe dosare având ca obiect comiterea infracţiunii de ameninţare, distrugere, violare de domiciliu şi încălcare ordin de protecţie (21). De asemenea, din declaraţia martorei ……. se va reţine că pârâtul a reuşit prin comportamentul lui să plaseze o stare de temere prin violenţă psihologică nu numai asupra reclamantei ci şi asupra colegilor acesteia de serviciu, că în mod repetat îi adresează reclamantei ameninţări şi că o jigneşte atât pe aceasta cât şi pe cine se întâmplă să fie în preajma ei. Se va reţine că pârâtul obişnuieşte să o urmărească pe reclamantă la locul de muncă inclusiv noaptea la orele 23:00, că o ameninţă pe aceasta că o va lăsa fără serviciu în prezenţa clienţilor şi că, urmare a unui asemenea episod, a fost nevoie ca serviciul de pază al supermarketului să îi solicite pârâtului să părăsească incinta. Este evident că între părţi există o relaţie disfuncţională, în care aceştia se împacă şi se despart succesiv, dar obiectul prezentei cauze este limitat la a stabili dacă faptele pârâtului sunt suficiente pentru a determina o stare de pericol la adresa reclamantei pentru înlăturarea căreia să fie necesară intervenţia instanţei. Din probele administrate instanţa constată că acţiunile pârâtului au insuflat victimei o stare de teamă justificată şi are convingerea că există un mare grad de probabilitate ca un asemenea episod să se repete, ceea ce justifică emiterea unui ordin de protecţie. (…) Se va avea în vedere, de asemenea, faptul că în cursul serii de 25.01.2023, după ce reclamanta înregistrase prezenta acţiune şi pârâtul fusese citat telefonic, la ora 15,15 (f. 17) acesta a înţeles să se deplaseze la domiciliul reclamantei, fiind necesară, la orele 20-21, intervenţia forţelor de ordine”, se arată în motivarea instanței, în cazul emiterii unui ordin de protecție.

Bărbatul a fost căsătorit cu mai multe femei, dar pe toate le-a terorizat, instanța constatând că pârâtul are o „îndelungată tradiție de violență de familie.

„Instanţa va avea în vedere că, în trecut, între aceleaşi părţi şi în aceleaşi calităţi, a fost emis un ordin de protecţie prin sentinţa civilă nr. ####/CC/2020 pronunţată de Judecătoria Hațeg, la 11 decembrie 2020 în dosarul nr. ####/240/2020 şi sentinţa civilă nr. ###/CC/2021 pronunţată la 17 martie 2021 în dosarul nr. ###/240/2021. Din Adresa nr. 130/III-13/2023 emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Hațeg instanţa va reţine că pârâtul are o îndelungată tradiţie de violenţă în familie, din cele 28 de dosare în care figurează ca parte 13 sunt cauze având ca obiect violenţă în familie, lovire, ameninţare, violare de domiciliu sau încălcare ordin de protecţie în care părţi sunt soţiile sau fostele soţii ale pârâtului”, se arată în motivarea magistraților de la Judecătoria Hațeg.

De data aceasta, bărbatul nu va mai avea voie să se apropie de fosta soție timp de 6 luni, la mai puțin de 50 de metri. De asemenea, instanța i-a interzis să ia orice fel de legătură cu femeia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *